WE’LL BE BACK!!

Na een memorabel voetbalkamp stond gisteren het laatste officiële gedeelte van het seizoen 2017-2018 op het programma.

Deelnemers aan JO8-toernooien in onze omgeving hadden aangegeven niet tegen onze publiekslievelingetjes uit te durven komen en dus werden we ingedeeld bij het JO9-toernooi van Seolto. In die zin blijkt het spreekwoord dat hoge boompjes veel wind vangen een waarheid als een koe. Alhoewel…alhoewel als het windstil is of als er bijvoorbeeld om de bomen heen hoge flatgebouwen staan, vangen ze natuurlijk maar weinig wind. Zo blijkt weer eens dat je niet zomaar iedere koe kunt vertrouwen! Dit even ter informatie voor de leergierige lezers onder ons. Voor meer nuttige info kunt u overigens de website www.nuttige-info-voor-lezers-van-JO8-2-verslagen.nl raadplegen. Bij overbelasting van de site kan het zijn dat deze tijdelijk buiten gebruik is. Probeer het dan een paar minuten later nog eens. Terug naar het toernooi.

Na de afmelding wegens ziekte van Jonathan, moesten we op zoek naar extra krachten. Na wat voelde als een zoektocht in een woestijn, vonden we uiteindelijk in de gebroederlijke nomaden Daan en Jaro Domen onze gewenste versterkingen. Nogmaals dank voor jullie bijdrage jongens!

Tijdens het toernooi hebben onze ferme knaapjes nog een keer alles van zichzelf laten zien maar hebben ze letterlijk ondervonden dat de klimaatverandering de grootste uitdaging voor de mensheid is. Na een eerste mooie overwinning zakte het energieniveau met de wedstrijd naar beneden maar eindigden we uiteindelijk toch nog op een mooie verdienstelijke 5e plek. Negatief ingestelde personen zullen dit geen groot resultaat vinden maar dat zien wij als einduitslagjournalistiek.

Liever kijken wij terug naar wat het seizoen ons als totaal heeft gebracht en dat zijn naast de ook diepe dalen, vooral de ongekend hoge pieken. De jongens, met ieder hun eigen charmes en kwaliteiten, zijn als persoontjes zo mooi doorgegroeid en weten met iedere lach en zweetdruppel op hun gezicht de toch al onvoorwaardelijke liefde bij hun (groot)ouders nog verder te versterken. Zeker als deze inmiddels toch al stoere mannen om de tijd nog een kroel komen halen. Samen maken ze plezier en vormen ze een ultieme eenheid waarbij de ene zijn kracht die van de andere mooi aanvult. Hier is het uiteindelijk bij het voetbalspelletje om te doen of zoals de Fransen het zo mooi zeggen, het raison d’être.

Voor mij zelf voelt het alsof ik er dit jaar zes kids bij heb gekregen. Jongens waar je een sterke band mee opbouwt en die je van dichtbij op ziet groeien naar volwassen mensjes. Daan, Jonathan, Jop, Jumah, Keano, Kes en Melle, ik vond het geweldig om dit jaar jullie leider te zijn en kijk er naar uit om dat volgend seizoen weer te zijn.

Nu is het zomerstop. Tijd voor andere zaken zoals relaxen en naar het strand gaan. De jongens hebben het dik en dik verdiend. Over 4 dagen pakken we dan de draad weer op, te beginnen met een hoogtestage. De precieze locatie is nog niet bekend maar waarschijnlijk kiezen we voor de fietsbrug tussen Klein-Zundert Oost en West*. Vanuit hier richten we ons vizier op het seizoen 2018-2019. We zijn benieuwd wat dat allemaal weer voor moois gaat brengen.

Voor nu…vamos al la playa y hasta pronto!

 

* Voor de ouderen onder ons zal Klein-Zundert West nog bekend staan als gewoon Zundert maar het lijkt me ook voor deze mensen goed om eens met de tijd mee te gaan