Wederom doelpuntenfestijn Moerse Boys VR1 tegen Blauw Wit

Blauw Wit ’81 VR1 – Moerse Boys VR1 4-4 (2-1)

Tegen Blauw Wit in de thuiswedstrijd eind vorig jaar ging het helemaal los, na een 0-4 achterstand in de rust gingen alle remmen los in de tweede helft. De eindstand werd uiteindelijk 5-5 na een achtervolgingsrace waar we in de eindfase zelfs nog op een voorsprong kwamen.

Vandaag was het niet anders, na amper 1 minuut spelen stonden we weer achter na een fraaie aanval van Blauw Wit. Lieke werd uitgekapt op de achterlijn en de bal werd goed terug gelegd. De verrassend mee opgekomen laatste vrouw poefte hem hard tegen het net en liet Ellen kansloos (1-0). Een behoorlijke tegenvaller, bovendien dreigde we in de beginfase overlopen te worden. Maar na de nodige omzettingen, positioneel en individueel kregen we de boel na 15 minuten wat beter onder controle. We mochten niet mopperen dat de achterstand niet verder was opgelopen dankzij een paar goede reddingen van Ellen. De wedstrijd kantelde, zeker toen we ook wat aanvallender gingen spelen begon het te lopen en konden we wat speldenprikjes uitdelen. Net toen we het gevoel hadden dat we de aansluiting konden gaan maken ging het mis bij een standaard situatie. We hadden Blauw Wit al 10 minuten niet meer gezien op onze helft, maar we moesten een corner weggeven. De corner kwam prima voor en werd goed door Blauw Wit binnengekopt (2-0). We raakten niet in paniek en gingen door met war we gebleven waren en na goed positiespel kregen we enkele prima uitgespeelde kansen. Vijf minuten voor rust viel de verdiende aansluitingstreffer, De bal ging over de gehele breedte naar de vrijstaande Robin, de keeper was de bal kwijt maar die had Robin hard bij de eerste paal binnengeschoten. Jammer dat het vlak daarop rust was, anders hadden we snel de gelijkmaker kunnen maken wand Blauw Wit was het helemaal kwijt in deze fase.

In de rust aan iedereen uitgelegd wat de bedoeling was geweest van de wisselingen en hoe we verder gingen spelen. Met Dietske voor Mandy begonnen we weer waar we waren gebleven, aanvallen. In de beginfase was het achterin weer even wennen, Lieke had de positie van Mandy overgenomen. Zoals we al eerder hadden gezien in de eerste helft veel lange ballen van Blauw Wit. Ongeveer 10 minuten na rust valt de lange bal over Lieke en lijkt eenvoudig voor Ellen. De spits van Blauw Wit is er als de kippen bij en pikt de bal net voor Ellen mee en scoort de 3-1. We zetten nogmaals aan, Lotte wordt dezelfde minuut vrij voor de keeper gezet maar mist op het laatste moment. Twee minuten later is het wel raak, Chanel lanceert Lotte met een steekbal binnendoor. Nu is ze wel rustig en scoort weer de aansluitingstreffer (3-2). Het gaat nu snel en de kansen stapelen zich in een rap tempo op. Weer is het Lotte die de bal onderschept, dreigt om zelf te schieten maar verrassend de bal teruglegt op Lara die scoort de verdiende gelijkmaker (3-3). Blauw Wit is klaar voor de sloop in dit stadium, vooral Robin is vandaag niet te stoppen. Keer op keer onderschept ze de bal en zet zelf de aanval op en stoomt door te bij de goal. Maar voor de goal hebben we weinig geluk, op het laatste moment gaat de bal er net niet in. Na een half uur spelen komt Blauw Wit uit het niets weer op voorsprong, weer een lange bal. Lieke kopt mis en het is een koud kunstje voor de spits om te scoren (4-3). Ook nu richten wij ons op en is het Sigi die enkele minuten later de 4-4 eindstand op het bord zet. Tot het laatste fluitsignaal blijft het spannend, maar helaas komen we niet verder dan 4-4.

Ook vandaag goede wedstrijd gespeeld en de wedstrijd omgezet na een slechte start. Veel mooi uitgespeelde kansen gecreëerd en ook vier keer gescoord. Helaas ook vier doelpunten tegen, enkele die we makkelijk hebben weggegeven. Volgende week nieuwe kansen in onze voorlaatste wedstrijd thuis tegen Virtus.