Ware thriller bij Moerse Boys VR1 – Blauw Wit VR1

Moerse Boys Vr1 – Blauw Wit VR1 5-5 (1-3)

De wedstrijd van vorige week tegen Welberg had ervoor gezorgd dat de selectie door blessures behoorlijk was uitgedund. Andere personen in het veld betekent niet per definitie dat je minder sterk bent, je zult wel anders moeten voetballen om de kwaliteiten maximaal uit te nutten. Een moeilijke boodschap, ervaring leert dat je heel snel terugvalt in je oude patroon.

We zijn in de beginfase zoekende, Blauw Wit probeert met lange ballen de spitsen te bereiken. Dit resulteert al vroeg in de wedstrijd in een kans, waarbij wij het geluk hebben dat het schot op de paal eindigt. We zijn gewaarschuwd, maar 60 seconden later ligt de bal toch in de goal. Een corner komt op 1 meter van de doellijn voor de goal, bij de eerste paal wordt deze gemist en in de kluts verdwijnt hij tegen het net (0-1). Direct veren we op en 1 minuut later moet de keeper van Blauw Wit redding brengen als Lara is ontsnapt aan haar tegenstander. Een minuut later is het weer Lara die doorkomt, de keeper lost en Blauw Wit levert in bij Kristel die vanaf 20 meter schiet. Weer lost de keeper de bal maar niemand van de oranjehemden staat in de buurt. Toch weten we gelijk te maken als we schuin voor de goal een vrije trap mogen nemen. Specialiste Sigi schildert de bal in de 12e minuut keurig in de verre hoek (1-1). Even later worden we weer verrast door een verre bal die diep in de hoek verdwijnt. Daar kan de bal worden opgepikt door de aanvalster, te fel proberen we de bal af te pakken en worden twee keer achter elkaar uitgekapt (1-2). Het wordt zelfs 1-3 in de 31e minuut als een vuurpijl hoog in de lucht precies onder de lat valt.

We gaan de druk opvoeren in de tweede helft, we zijn nog niet verloren. Meer ons eigen spel spelen, niet teveel diep spelen maar zoek de combinaties wat korter bij elkaar.

In de 2e minuut na rust wordt de achterstand zelfs 1-4, weer een lange bal achter de verdediging. We blijven er echter in geloven, krijgen wat meer wat op het spel en als Patricia in het hart van de verdediging wordt weggestoken en rustig de bal onder de keepster schijft (2-4) gaat het los. Blauw Wit komt er nooit meer uit, we proberen combinerend het gaatje te vinden. We hoeven niet lang te wachten op de aansluitingstreffer. We blijven goed combineren en als Iefke wordt 1ngespeeld in de 16 meter en direct de bal laat vallen op de inkomende Sigi staat het 3-4 in de 20e minuut. We krijgen weer een boost, nu wordt Lara diep gestuurd aan de zijkant en legt de bal laag en hard terug op de 16 meter. Weer staat Sigi op de goede plek en maakt de gelijkmaker (4-4). De spanning stijgt ten top, we hebben nog 15 minuten om de winnende te maken, Blauw Wit kwam tot de gelijkmaker niet meer over de middenlijn. Het wedstrijdbeeld verandert wat en het spel golft op en neer, duidelijk wordt dat de krachten langzaam zijn weggevloeid. Toch proberen we te blijven voetballen en op het moment dat iedereen denkt dat het over is valt de bal toch onder de grabbelende keeper van Blauw Wit door en staan we in de 90e minuut 5-4 voor. De ontlading is enorm, maar we juichen te vroeg. Blauw Wit verspeelt de bal vanaf de aftrap, we zijn gretig en zoeken weer de aanval. Blauw Wit onderschept en weer een lange bal die verkeerd valt voor ons (5-5). Wat een anti climax, in de 120 seconden die er nog resten krijgen we toch nog de kans, nu is het Patricia die hard in kan schieten binnen de 16 meter, maar helaas smoort de bal in de drukte.

Complimenten voor iedereen voor de inzet en beleving vandaag, zo terugkomen dat verdient eigenlijk meer dan maar 1 punt.