vv Riel VR1 – Moerse Boys VR1 1-1 (0-0)

Daar waar we drie weken geleden nog op het besneeuwde kunstgras stonden van Be Ready om af te trappen en het toch op het laatste moment afgelast werd, stonden we vandaag om het door de vorst witte gras in Riel. Aanvang wedstrijd was 10 uur maar toen we de warming up begonnen was het veld nog volledig wit en voelde de toplaag wat hard aan. Al tijdens de warming up kwam de zon boven de bomen uit en ontdooide het veld in rap tempo.

Nadat we de toss hadden gewonnen en het zonnetje in de rug hadden werd de aftrap genomen. Al binnen de minuut probeerde Kristel de bal te blokken en viel kermend van de pijn op de grond met een ernstige blessure moest ze het veld verlaten. Lara nam haar plaats over en in de beginfase hadden wij onze beste periode. Met veel druk naar voren wisten wij een aantal fraaie kansen te creëren. Op de beslissende momenten stond de keepster van Riel steeds op de juiste plaats. We kregen een aantal corners waaruit we gevaarlijk waren, maar bij de tweede paal misten we steeds net de bal. Ook Riel werd gevaarlijk, steeds stonden de spitsen scherp om uit de rug weg te lopen en in de diepte de bal te vragen. Lieke moest enkele keren handelend optreden en werd daarbij geholpen door haar verdediging. Met een rust was de stand nog steeds 0-0, maar dat had ook zomaar 2-2 of 3-3 kunnen zijn met aan beide zijden een bal op de paal en een aantal goede reddingen van de keepsters.

Na rust een zelfde spelbeeld en golfde het spel op en neer, Moerse Boys speelde wat kortere en probeerde combinerend terreinwinst te boeken, Riel probeerde met wat langere ballen en aansluitende middenvelders bij onze goal te komen. Lotte wist halverwege de tweede helft te ontsnappen aan haar directe tegenstander en ditmaal wel doeltreffend af te werken. Even later ontsnapte ze op identieke wijze aan haar tegenstander maar kwam ze wat meer aan de zijkant voor de goal uit. Toch een prima schot met links en een fraaie redding van de keepster was nodig om de wedstrijd niet in het slot te laten vallen. Riel schakelde in de eindfase over naar 1:4:3:3 en even hadden we het lastig. Een moment van onoplettendheid was fataal en in het centrum ontsnapte een speelster midden voor de goal en wist de gelijkmaker te scoren (1-1). Ook Iefke wist aan de andere zijde te ontsnappen, de laatste vrouw vond het nodig om haar van achteren neer te halen. Donker rode kaart en penalty zou je denken, maar tot iedereen zijn verbazing deed de scheidsrechter het af met geel en een vrije trap op de zestien meter.

Gezien het spelbeeld was een gelijkspel geen onterechte uitslag. We zijn niet veel opgeschoten met het gelijkspel, volgende week nieuwe kans.