Virtus Vr1 – Moerse Boys Vr1 2-2 (0-0)

Na de overtuigende overwinning van afgelopen week tegen Bavel stond er vandaag een wedstrijd tegen de koploper op het programma tegen Virtus Vr1. Op papier een makkelijk scorende ploeg, vorig jaar 123 doelpunten voor en ook dit prille seizoen al 10 doelpunten voor. We hebben vandaag wel een erg smalle selectie vandaag helaas slechts 12 man beschikbaar, daar moeten we het vandaag mee doen.

In de beginfase werd het strijdplan van de tegenstander duidelijk, lange ballen op de twee fysiek sterke spitsen die behoorlijk balvast en snel waren. Al snel kregen we de kans om de score te openen als Lotte zomaar de bal in de voeten gespeeld krijgt van de tegenstander. Midden voor de goal kan ze doorlopen naar de keeper, helaas mikt ze op de paal en de rebound kan maar net worden weggewerkt door de keepster. We hebben een duidelijk overwicht, spelen de bal goed rond en krijgen wat kansen om de score te openen. De eindpass past steeds net niet, net een voetje van een verdediger ertussen, net te zacht inspelen, pasje te laat voor de goal, bal te hoog. Virtus kan er sporadisch uitkomen, als ze de bal voorin aan kunnen nemen is het direct alarmfase 1. Gelukkig zijn we steeds alert op de rugdekking en het lukt goed om in de aanname veel druk te geven zodat bal niet kan worden aangenomen. Met een goed gevoel gaan we met een ruststand van 0-0 de kleedkamer in.

Blijft doen wat je moet doen, probeer het tempo nog wat op te schroeven. Virtus hapte in de laatste fase van de eerste helft duidelijk na adem. Wacht rustig je kans af, er gaan er nog genoeg komen.

Direct vanaf de aftrap was het spelbeeld anders, het was Virtus dat een tandje had bijgeschakeld. Vanaf de aftrap was het direct gevaarlijk en 1 minuut later stond het 1-0. We letten even niet op, de spits kan de bal aannemen en handig maakte ze met zichzelf een 1-2. De bal langs de ene kant zelf langs de andere kant en diagonaal laag laat ze ook ellen kansloos (1-0). Virtus blijft gevaarlijk en ze krijgen steeds de gelegenheid om hun spitsen in te spelen. We komen in deze fase goed weg dat het maar 1-0 blijft, Fleur kan enkele keren net op tijd de deur dichtgooien en anders is het Ellen die het op kan lossen. We schuiven de laatste 20 minuten wat door, Patricia gaat naar rechtsbuiten en direct kantelt de wedstrijd weer naar onze kant. Twee goede kansen verder scoren we de gelijkmaker als Lotte op avontuur gaat en van links naar rechts gaat en een hard diagonaal schot er uit kan persen vanaf de 16 meter. Net niet genoeg power maar wel moeilijk genoeg voor de keeper die de bal lost. Robin is er als de kippen bij en scoort de bal keurig in de hoek. Lang kunnen we niet genieten van de gelijkmaker en vanaf de aftrap komt Virtus weer voor. Weer de spits die fysiek ruimte maakt, onze verdediger ligt op de grond en de bal wordt doorgestoken en goed afgerond (2-1). We blijven echter gevaarlijk en de ene goede aanval volgt de andere op, net als in de eerste helft past het steeds net niet. In de 82e minuut krijgen we toch de verdiende gelijkmaker, Chloe krijgt wat ruimte midden voor de goal en haalt vanaf 22 meter hard en laag uit. De keeper ziet er niet goed uit en de bal verdwijnt in de uiterste hoek (2-2). De eindfase is rommelig, we durven niet echt door te drukken bang voor de counter. Ook Virtus durft niet voor de winst te gaan en zo eindigt de wedstrijd in een gelijkspel (2-2).

Gezien het spelbeeld een terechte uitslag, gezien de eerste helft hadden we hier met drie punten weg kunnen gaan.