Verslag van ons E- en F-kamp

Op 2 en 3 juni werd er bij de Moerse Boys een WK georganiseerd voor de E&F jeugd. Van heinde en verre kwamen de teams om een gezellig weekendje met elkaar door te brengen: België, Duitsland, Egypte, Brazilië, Mexico etc.

Allereerst maakte iedereen zijn slaapplek in orde, de F-jes sliepen in de kleedlokalen en voor de E-tjes waren er 5 tenten opgezet.

Er werd begonnen met allerlei leuke spelletjes; zaklopen, knotshockey, gatenschieten en nog veel meer. Tussendoor was er ranja met iets lekkers. Zo rond 16.00 uur waren we klaar met de spelletjes. De allerjongsten gingen naar huis en de rest maakte zich klaar om met de Van Goghloop mee te doen.

Alle Moerse boys en girls kregen een mooi geel shirt met een nummer erop aan en we wandelden met z’n allen naar de Markt. Er werd gelopen in verschillende leeftijdscategorieën en als de ene groep liep, dan supporterden de anderen. Mooi om te zien. En lopen, dat kunnen ze bij de Moer! Er werden door diverse kinderen mooie prestaties weggezet en zij mochten dan ook een beker mee naar huis nemen. Anderen hadden minder geluk; ze vielen, verloren een schoen of kregen zijsteken…..

Iedereen kreeg van de Van Goghloop nog een lekker ijsje en we wandelen weer terug naar de Akkermolen.

Daar stonden de frietjes al klaar, want van al dat gesport krijg je honger. Vervolgens werden vlug de zwemspullen gepakt, want het was tijd om te zwemmen. Met z’n allen naar de Wildert om daar tot een uurtje of 21.30 te spetteren.

Toen we weer bij de Moer terug waren, was er een lekker broodje knackworst en konden degenen die al moe waren naar bed.
Maar de meesten waren nog helemaal niet van plan om te gaan slapen; er moest nog gekeet worden! In 1 van de tenten leek het zelfs wel een disco. Er was een gezellig kampvuurtje en er werden spannende verhalen verteld. Ondertussen hield de leiding een oogje in het zeil onder het genot van een BBQ.

De echte die-hards hebben volgens eigen zeggen maar 1,5 uur geslapen en toen begon dag 2 alweer. Eerst een boterhammetje met ranja en dan langzaamaan wakker worden…….
Er waren diverse selectiespelers bereid gevonden om voor onze jonge talenten een clinic te verzorgen. Ondanks de korte nacht deden onze jongens en meiden goed hun best. En toen was het alweer bijna 11.00 uur; de hoogste tijd om te gaan touwtrekken. Het bleek dat de kinderen véééél sterker zijn dan de leiders.

De spullen werden gepakt en alle kinderen vertrokken weer naar huis om na een douche nog een power-napje je te doen.