Unitas’30 JO11-9 vs. Moerse Boys JO11-3, Een nieuwe strategie.

Zaterdag 23 maart 2019, Moerse Boys JO11-3 moest vandaag naar Unitas. De laatste 3 wedstrijden hadden we verloren dus de druk begon toe te nemen op het coach duo Pieter en Frank. Vooral de verloren wedstrijd tegen Sprundel was hard aangekomen bij de achterban en er waren al witten zakdoekjes gespot.

De trainers wisten dat er iets moest gebeuren. Tijd voor een nieuwe strategie en een nieuw plan. Tijs Bastiaansen, keeper en rechts voor, zou de verdediging gaan versterken als laatste man. Hij moest achter de lijnen gaan uitzetten. Achter hem stond Fedde in de goal. Linksback stond Jorg, Centraal naast Tijs stond Mees en rechtsback stond Jaro. Linksvoor stond Tys Mensen centraal Thomas en Milan en rechtsvoor Thijs de Kort. In de spits Chiel.

De mannen begonnen heel scherp aan de wedstrijd, vol passie en scherpte. De tegenstander was zichtbaar overrompeld en trokken zich terug op hun eigen helft. Moerse Boys kreeg een eerste corner. Tys Mensen legde aan, stak even zijn hand op om het team te informeren welke versie er zou volgen en krolde de bal wonder schoon direct in de kruising. Iedereen was even stil, we konden het niet geloven maar daarna volgde een oorverdovend gejuich en zelfs de tegenstanders stonden te klappen. Wat een start. Unitas herpakte zich en voerde de druk op. Over rechts maar zij stuiten toen op Jaro en die “Pitbull” kom je niet voorbij. Hij wist de bal handig te veroveren en zetten direct de tegenaanval in gang. Met een mooie pass op Thijs de Kort die na een rush langs de lijn Milan aanspeelde. Die passeerde 3 man en kwam vrij voor de goal en schoot zeer beheerst binnen. Wat een mooie actie, 0-2. Unitas werd sterker en probeerde het over links. Jorg ving ze zeer beheerst op en pastte direct langs de lijn Tys aan die kwam naar binnen en schot op goal, 0-3. Wat een eerste helft.

Na rust kwamen de jongens slapper de kleedkamer uit. Net of ze al dachten dat ze er waren en Unitas werd sterker. Meerdere aanvallen werden door het centrale duo gestopt. Mees wist iedere keer op het juiste moment in te grijpen en de bal te veroveren. Maar Unitas kwam en met steeds meer man uit en de jongens hielden het niet meer dicht. Fedde wist nog 3x met een mooie redding de 0 te houden maar het geluk raakte op. Unitas wist kort achter elkaar 2x te scoren, 2-3. En toen vonden de jongens het welletjes. Tijs zetten de aanval op en wist via een wonder schone steekpass door de linies Chiel te bereiken. Die kapte de bal naar zijn rechter en haalde verwoestend uit, vol in de kruising. Zo riep hij nu is het genoeg, Unitas was zichtbaar aangeslagen van dit verwoestende schot. In het slot akkoord zetten Thomas nog een actie ingang. Hij schoot en de bal belande via een verdediger van Unitas in de netten. Eindstand 2-5, wat een wedstrijd!