Unitas ’30 VR1 – Moerse Boys VR1 2-3 (2-1)

Na twee voetbal loze zondagen mochten we vandaag weer in de “wei” op het kunstgras in Etten Leur. Twee weken terug hadden we in de tweede helft thuis tegen Blauw Wit met veel beleving en energie een achterstand van 1-4 in de rust omgebogen in een 5-4 voorsprong, maar op het sluiten van de markt moesten we toch een 5-5 gelijkspel accepteren. Vandaag de taak omdat niveau van de tweede helft te evenaren en ook vandaag weer met de volle buit richting Zundert te vertrekken. De ziekenboeg is gelukkig afgelopen 3 weken langzaam maar zeker weer leeg aan het stromen. We starten in de dezelfde opstelling als we de tweede helft tegen blauw Wit zijn geëindigd.

De beginfase was behoorlijk rommelig, het duurde een klein kwartier voordat we grip hadden op de tegenstander. Vooral door de positiewisselingen centraal op het middenveld van de tegenstander was het in de beginfase zoeken, maar tot echte kansen voor de tegenstander leidde dit niet. Als we goed staat nemen we het initiatief, Kristel wordt links diep weggestuurd, ze geeft zuiver voor op Robin. Robin schrikt van de open kans en schiet gehaast over. Even later is het weer Kristel die haar geluk probeert van afstand en schiet vanaf 25 meter op de goal, de keeper kan in een uiterste krachtsinspanning nog net een hand achter de bal krijgen en de bal tot corner verwerken. Uit de corner krijgt Sigi een schot kans en schiet hard op de goal en bal smoort in het 5 meter gebied en Chanel is attent pakt het kado uit. (0-1). We zien een aantal mooi uitgespeelde kansen zowel over Rechts waar Lara de buitenzijde goed bespeeld als links. Iefke komt daar enkele keren goed door maar is te weinig doelgericht en probeert binnen het strafschopgebied nog te combineren. De goed uitgespeelde kansen stapelen zich nu in een rap tempo op, maar helaas gaat het in de afwerking steeds mis. Te gehaast en onzuivere schoten verdwijnen hoofdzakelijk over de goal en ook over het vangnet op het parkeerterrein. Kort voor de rust schrikken weg wakker, uit het niets zijn we even niet bij de les en verspelen we achterin in de opbouw de bal. De aanvalster van Unitas weet wel raad met dit buitenkansje en scoort totaal uit het niets de gelijkmaker (1-1). We zijn even de kluts kwijt en kort na de gelijkmaker ligt geheel tegen het wedstrijdbeeld nummer 2 in onze goal (2-1). We rommelen aan tot de rust, Ellen moet nog handelend optreden maar gelukkig weten we de schade verder te beperken.

In de rust zetten we het wat om. Vooral op het kunstgras niet te snel willen spelen, bal aannemen en zuiver inspelen. Niet te snel de diepte zoeken en niet te snel voorgeven maar haal de achterlijn en probeer vanuit daar de bal voor te geven zijn de adviezen.

Vanaf de aftrap gaat het tempo een stuk omhoog, de ingevallen Lotte voor Robin is een plaag voor de verdediging. We hoeven niet lang te wachten op de gelijkmaker, Sigi krult de bal zoals we dat van haar kennen vanaf de punt van het strafschotgebied in de verre bovenhoek. De kansen stapelen zich in een rap tempo op, vooral aan de linkerzijde komen we steeds goed door. Net als in de eerste helft verzaken ook nu we de trekker over te halen nadat we de aanval goed uit hebben gespeeld. Toch scoren we de 2-3 na 10 munten in de tweede helft, als de bal zomaar wordt ingeleverd door de verdediging snelt Lotte door richting keepster en via de binnenkant van de paal komen we weer op een verdiende voorsprong. We blijven op zoek gaan naar nog een treffer, maar weten die niet te vinden. Halverwege de tweede helft kantelt de wedstrijd. Ellen moet geblesseerd het veld verlaten na een onschuldige botsing met een aanvalster. Chanel pakt de handschoen op en gelukkig kan Chloe de plaats van Chanel overnemen. Hierna wordt het erg rommelig, we vergeten te blijven voetballen en Unitas geloofd nog in de gelijkmaker. De druk van Unitas wordt in de eindfase groter en we moeten steeds verder terug, maar gelukkig weten we de voorsprong vast te houden.

Het was weer even wennen vandaag, de tegenstander wat onderschat? Met fases behoorlijk goed voetbal laten zien, maar met fases ook erg rommelig. Proberen om de focus 90 minuten vast te houden en het ons zelf niet te moeilijk maken. Ook vandaag weer terugkomen vanuit een onnodige achterstand, dat moet anders.