Unitas ’30 JO11-11 – Moerse Boys JO11-3 (4-6)

Na een ongelukkige nederlaag tegen de Madese Boys zijn onze leiders Frank en Pieter in beraad gegaan. Het moest anders! Na een weekendje broeden werd op de 2 trainingen van afgelopen week volop geëxperimenteerd met de wijzigingen. Wie in de verdediging, hoe het middenveld in te delen? Moeten we iets doen in de spits?

Zaterdag was het dan zover. In dag en dauw stonden onze boys op het veld in Etten-leur. Unitas is vandaag onze tegenstander om het nieuwe concept tegen uit te proberen.

Daar stonden ze dan. Sluitpost Tijs in de goal. Fedde, Mees, Jaro, Jorg als ijzeren slot op de deur. Het duo Tys en Thijs aan beide kanten op het middenveld, aangevuld met Milan en de al zwervende Thomas. En niet te vergeten de spits Chiel. Nog even wachten op het fluitsignaal en onze boys konden eraan beginnen.

 

Na een afwachtend begin met kansjes over en weer was er daar ineens een ferme afstandsknal van Unitas. Onze keeper kreeg er nog wel zijn vingertoppen tegen maar de bal ging wel in het net, 1-0.

Daarna een splijtende dribbel vanuit het middenveld met een overzichtelijk steekpaasje dwars door de verdediging van de tegenstander, 1-1.  Unitas gaf niet op en vooral met stevige uithalen op het doel werd onze verdediging op de proef gesteld. Ai, een tegenvaller, in de time out van de eerste helft stonden onze boys met 3-1 achter. Onze leiders staken de koppen bij elkaar. Kom op mannen!

 

Nu is het weer aan de boys. Vanuit een corner met een schot in de korte hoek en een spitsen goal gingen we met 3-3 rusten.  In de 2e helft stond onze verdediging als een huis. De aanvallers van Unitas maakten geen kans meer. De bal werd veroverd door onze verdedigers en strak ingepaasd naar het middenveld die een paar keer goed doorkwamen met schoten op de keeper. Onverwacht  was daar ineens een fabelachtige trap van de tegenstander die vanuit een corner de bal vanuit de hoek over onze keeper  werkte. Niet getreurd, mouwen omhoog en doorgaan. De 4-4 en 4-5 vielen! Het enthousiast meegereisde uitpubliek begon de spanning te voelen. Luid werden onze jongens aangemoedigd om de overwinning over de streep te trekken.

Onze jongens gaven niks meer weg en vlak voor tijd viel daar de bevrijdende goal. Boeken dicht, 3 punten in de tas.  Trots verlieten onze boys het strijdtoneel. De aanpassingen hadden gewerkt. De coaches tevreden met deze geweldige teamprestatie.

Op naar volgende week waar we thuis de koploper ontmoeten.