Tiki Taka continues

Wat was het een lange winter! En natuurlijk heb je dan mensen die zeggen dat ieder seizoen zijn eigen charmes heeft. En jazeker, het was vaak lekker droog en koud, met soms een heerlijk zonnetje. Maar hele dagen binnen opgescheept zitten met kids die om het half uur vragen wanneer de voetbal weer begint, maakt de aankomende lente toch nog net iets aantrekkelijker. En zo was het afgelopen zaterdag eindelijk prijs. Onze mannen mochten weer VOETBALLEN!!

Met een grillige transferperiode achter de rug en nieuwe, keihard opgelegde doelen vanuit de buitenwacht, was het een groot vraagteken hoe ons nieuwe team de voorjaarscompetitie zou starten. Aangezien we van JO7-1 naar JO8-2 zijn gegaan en voor het binnenhalen van de extra benodigde spelers een grote hoeveelheid euro’s over de balk is gesmeten, stond er een gigantische druk op onze jongens. Zouden onze automatismen er nog in zitten? De looplijnen, het zoeken naar de 5e man, de tiki’s en taka’s, etc? De aanwezige supporters stonden met een bonzend hart langs de kant, toen Gloria UC de aftrap nam.

Onder toeziend oog van een jubelende massa vielen de puzzelstukjes echter al snel ineen.

Daan ‘dribbel’ Joosen zorgde in de 1e helft al voor een paar prachtsolo’s (na 3 maanden zonder voetbal geef je een bal niet af!) en reeg vervolgens in de 2e helft de mooie passjes met zijn gouden linker aaneen.

Kes ‘cheetah’ van Overveld is een geboren spits. Eentje die als een jachtluipaard loert op zijn prooi en binnen een paar seconden de bal kan finishen. De scoreteller liep bij Kes al snel weer op, maar ook het verdedigende werk voor zijn homey’s schuwt hij niet.

Nieuwe aanwinst Jumah ‘box to box’ Gboke is het type moderne middenvelder (waar de bal is, is Jumah). Zowel aanvallend als verdedigend een topper met een krachtig schot, die voor zichzelf al besloten heeft dat Barcelona het eindstation wordt.

Jonathan ‘two legs’ van Pelt is een alleskunner. Zowel met het linker- als het rechterpootje weet hij het net te vinden en daarnaast mag hij zich kronen tot de eerste kopper van het voorjaarsseizoen.

Melle ‘tot hier en niet verder’ Snepvangers is het fundament van het huis. Hij staat namelijk met een onzichtbaar stopbord op het veld. De tegenstander mag nog kiezen tussen een blok of een sliding, maar er langs komt hij sowieso niet.

In het doel hebben we Keano ‘the glove’ Daemen. Een kanjer die voor niets opzij gaat en ballen tegenhoudt die het publiek niet eens voorbij ziet komen. Tip: don’t mess with his gloves!

Houden we over Jop ‘de ultieme juicher’ van Rijen. De Benjamin van het stel keek het de eerste helft nog even aan maar besloot om de 2e helft in te grijpen. Met 2 goals die hij vierde alsof de WK-finale werd gewonnen, liet onze 2e aanwinst zien dat tegenstanders ook met hem rekening dienen te houden.

De jongens samen vormen een typische 1+1=3 en hebben inmiddels de standaard van het spel verhoogd. Tel daarbij op een sportieve tegenstander en een spelbegeleider die de jongens lekker hun gang liet gaan, dan kom je uit op een geweldige wedstrijd.

Na een staande ovatie in het stadion, werd er gedoucht en naar huis gegaan. De wangetjes rood, de beentjes moe en het huisje weer eens lekker rustig. Heerlijk, laat de lente maar komen!!