The Artists formerly known as JO8-2

Gedurende de tijd dat we hier op aarde rondlopen ondergaan we meerdere levensfases en in die perioden kunnen we als mens veranderen. Het is daarom dat sommige onder ons zich op termijn niet langer herkennen in hun eigen naam.

Zo had Prince al verschillende keren met zichzelf in de clinch gelegen en zag hij geen andere uitweg dan over te gaan tot naamsveranderingen als TAFKAP en The Symbol. Sean Combs is daar als schijnbaar volwassen man nog iets verder in gegaan. We kennen hem onder andere als Puff Daddy, P.Diddy, Puff, Diddy, Poeffy, Ploffy, Doddy, Paff Duddy, Peddy en Piffy, of iets in die richting. Voor mensen die een saai en eentonig leven leiden/lijden is dit lastig te bevatten. Onze jongens daarentegen herkennen zich, na een jaar van transformeren naar toekomstige legenden, volledig in deze behoefte. Vandaar dat JO8-2 bij de KNVB het verzoek heeft neergelegd om volgend seizoen onder de naam ‘The Artists’ in het speelschema opgenomen te worden. We hopen dat deze roep om erkenning ingewilligd gaat worden. Na het zien van de wedstrijd van vandaag lijkt ons dat niet meer dan logisch!

Het was namelijk vandaag in de 1e helft tegen Gilze dat onze stylistjes hun gouden voetjes weer lieten spreken. Ze speelden wederom tegen jong volwassenen die individueel gezien net wat groter, sterker en sneller bleken. Onze jongens gaven echter volle bak en wisten met de geopende trukendoosjes met 2-2 de rust in te gaan. Klasse!

In de kleedkamer zagen we echter al aan de vermoeide en stevig opgewarmde gezichtjes dat dit weleens een taaie 2e helft kon gaan worden. Na alle onontbeerlijke opofferingen van de laatste maanden leek het seizoen net een helft te lang gaan duren. We moesten daarom slimmer spelen en energie besparen en dus gingen we vol voor de buitenspelval! Deze werd keer op keer geweldig uitgevoerd, wat het jammer maakt dat bij JO8 de buitenspelregel nog steeds niet geldig is. Hieruit bleek eens temeer dat onze jongens hun tijd ver vooruit zijn. Uiteindelijk verloren we ongelukkig met 9-2.

Na een laatste grote wave door het stadion kwam er een einde aan tevens de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Niet getreurd want volgende week staat het jeugdvoetbalkamp op het programma. We hadden de gedachte om ook hier een uitgebreid verslag van te maken maar de jongens zelf hebben hier een stokje voor gestoken. Ze beroepen zich op de nieuwste privacywet en volharden in hun stelling “What happens at the voetbalkamp, stays at the voetbalkamp”. Mogelijk dat in het najaar alsnog The Hangover Part 4 wordt uitgebracht maar voor de trouwe fans blijft dat voorlopig nog in het ongewisse.

Over twee weken gaan we het voetbalseizoen met het toernooi van Seolto daadwerkelijk afsluiten. We gaan ons dan nog een laatste keer opladen. Voor nu gaan we er vanuit dat bij een ieder ook dit evenement in hun agenda staat omcirkeld. Dat lijkt ons niet meer dan logisch!

Tot dan!