Succesjaar Moerse Boys in cijfers: Duitse ploeg, MVP en trainingsbeesten

Het is bijna een maand geleden dat Moerse Boys een historisch seizoen afsloot met promotie naar de hoofdklasse. Over een seizoen als dit raken we vanzelfsprekend niet uitgesproken. Maar hoe kwam de promotie tot stand? Wanneer vielen de doelpunten? En wie waren de absolute trainingsbeesten van Moerse Boys 1 afgelopen seizoen. Niek van den Broek dook in de statistieken en bracht een en ander in kaart door middel van een fraaie infographic.


Duitse ploeg
Wat opvalt als we bovenstaande graphic bekijken, zijn de vele doelpunten van Moerse Boys in de laatste vijf minuten.  Van de 64 doelpunten vielen er veertien in de laatste vijf minuten, een percentage van 22%. Moerse Boys is een ‘Duitse ploeg’, zegt men dan gekscherend. Maar het is meer dan dat. Dat de oranjehemden vaak in de slotfase trefzeker zijn, zegt veel over de fitheid van de spelersgroep. Moerse Boys is haast onvermoeibaar. Meer dan eens werd een beslissing geforceerd in het absolute slot van een wedstrijd. “Van Moerse Boys heb je pas gewonnen als ze met de bus de stad uit zijn”, zou Youp van ‘t Hek zeggen.

Individuen
Als we ons richten op de individuele statistieken, kunnen we constateren dat topschutter Pim Goossens dit seizoen de Most Valuable Player (MVP) van Moerse Boys is. Met 22 doelpunten en tien assists was hij direct betrokken bij exact 50% van de oranje-witte treffers. Hij wordt op de voet gevolgd door Daan van den Broek, de koning van de assist. Hij was direct betrokken bij 27 treffers. Wat doelpunten betreft, valt de derde plek van supersub Mitchel van Overveld op. Gezien het beperkt aantal minuten dat hij maakte, is het aantal van zeven doelpunten een zeer respectabel aantal.

Dat doelman Tom Magielse de meeste minuten maakte, zal niemand verbazen. Een doelman vervang je nou eenmaal niet snel tijdens een wedstrijd. Ook de tweede plek van Rik Mol ligt in de lijn der verwachtingen. De middenvelder heeft de longen van een paard en zal dan ook zelden vragen om een wissel. Leroy Daems completeert de top drie. En dat met de wetenschap dat hij Groeneweg-thuis negentig minuten op de reservebank zat omdat hij op scherp stond en gespaard werd voor de nacompetitie.

Op het trainingsveld gaf Teun Bastiaensen, reservedoelman en goalie van Moerse Boys 2, steevast acte de présence. Hij is het absolute trainingsbeest van de selectie en trainde 95 keer. Sjors Goossens en Gijs Klep waren één keer minder aanwezig op het trainingsveld.

Mooie, interessante statistieken. Het moge echter duidelijk zijn dat de promotie een ultieme teamprestatie is. Op naar de hoofdklasse!