Seizoen 2018/2019 van MB JO7–3. Het begin van een aantal mooie voetbalcarrières

Daar stonden ze dan. Op 6 februari 2019 op een wat koude ochtend op een bijveld op het sportpark van BSC in Roosendaal. Zes jongens waarvan de ouders besloten dat het tijd was voor een sprong in het diepe. Van de mini-pupillen naar het echte werk: Moerse Boys JO 7 – 3 was een feit.

Brent, Finn, Jesse, Thijn, Yehya en Yelmer. Enthousiast en gedreven, ieder op een eigen manier. Aan het begin van een hopelijk mooie, lange voetbalcarrière waaraan zij en Moerse Boys veel plezier hebben.

11 wedstrijden zijn we intussen verder en het eerste seizoen is afgesloten. Het toernooi over 2 weken bij VVR zal gelden als bonus. De statistieken tellen niet en zullen zeker niet in detail worden geanalyseerd. Toch geven de cijfers* een aardig beeld:

  • 7 wedstrijden gewonnen
  • 4 wedstrijden verloren
  • 106 doelpunten voor
  • 81 doelpunten tegen
  • Grootste overwinning: 26 – 1
  • Grootste nederlaag: 5 – 16 (2x)

Wat ik hier uit opmaak is dat de jongens hebben verdedigd en aangevallen. Er zijn duels uitgevochten, mooie passes gegeven, acties en doelpunten gemaakt. Zo nu en dan werd er zelfs een (faire) sliding gemaakt!

 Ik ben trots en blij dat ik het begin van de voetbalcarrière van deze jongens heb mogen meemaken en dat weer een nieuwe lichting de weg naar deze mooie club en Sportpark Akkermolen heeft gevonden. Jongens, bedankt en het allerbeste!

 Met sportieve groet,

Een trotse coach

 Mark Foesenek

  

* het aantal schwalbes (ja, ze waren er!), flauwe grapjes en losse veters is niet geregistreerd