SC Welberg VR1 – Moerse Boys VR1 4-6 (0-4)

Vandaag moesten we tegen een bekende tegenstander SC Welberg VR1, bij aanvang van het seizoen hadden we ook al eens tegen hun gespeeld in het bekertoernooi, toen wisten we maar moeizaam een overwinning (3-1) eruit te slepen tegen het eind van de wedstrijd.

Met een koude snijdende wind dwars over het veld werd er 10 minuten later afgetrapt op het kunstgras. Bij de eerste de beste aanval werd de verdediging uiteen gespeeld. Vanuit een inworp werd Lotte door Sigi diep gestuurd, Lotte zocht de achterlijn en trok de bal keurig terug op de inkomende Sigi die de bal eenvoudig binnen kon lopen (0-1). Welberg had in de gehele eerste helft niets in te brengen, misschien dat ze in verwarring waren dat niet zij maar wij in het oranje speelden. Lang hoefde we niet te wachten op het volgende doelgevaar, een mooie combinatie tussen Kristel, Robin en Lotte verdween nog rakelings naast de goal. Na 16 minuten werd een corner eenvoudig tot doelpunt gepromoveerd, Welberg stond erbij en keek erna hoe de bal tussen de benen van de keeper in de goal verdween (0-2). De wedstrijd was gespeeld toe enkele minuten later Sigi de bal vanaf 25 meter in de kruising schilderde (0-3). De kansen bleven zich opstapelen in de eerste helft en het is dat de concentratie wat minder werd, anders was de ruststand (0-4) nog veel hoger geweest.

De tweede helft bleek dat Welberg met wat meer energie en fysiek ging spelen, we werden wat terug gedrukt op onze eigen helft. Een vrije trap van Welberg verdween in de korte hoek onder Ellen door zomaar in de goal (1-4). Kristel schoot van afstand nog fraai op de onderkant van de lat na goed laten vallen van de bal. En Lara liep een harde voorzet van Kristel bij de tweede paal binnen (1-5). Hierna was de focus volledig verdwenen en rommelde we maar wat aan. Welberg mocht meer en meer de bal en scoorde 15 minuten voor tijd (2-5) en 1 minuut later (3-5). Ze putten hieruit hoop op een wonder en drongen wat nog meer aan. Vijf minuten voor tijd werd het zelfs 4-5, direct gevolgd door de 4-6.

Ondanks de slechte voorbereiding toch een prima eerste helft gespeeld met veel kansen om de score nog veel groter te laten worden. Totaal onnodig om de tegenstander in de tweede helft weer in de wedstrijd te laten komen en hoop te geven op resultaat. Gelukkig liep het deze keer goed af. Volgende week thuis tegen Blauw Wit.