SAB JO11-1 – Moerse Boys JO11-3 (4-5)

Hoe zouden de jongens na de zware pot tegen TVC herstellen? Dat was de vraag die iedereen zich afvroeg zaterdagmorgen. Bij vertrek viel op dat iedereen scherp en vol energie was, een goed teken.

Tijdens de warming-up viel wel op dat de tegenstanders een stuk groter waren. Maar de jongens waren niet onder de indruk en gingen vol overgaven van start. Iedereen stond op zijn plaatst en deed zijn taak. De eerste aanvallen werden vanaf de aftrap opgezet door mooie combinaties tussen Chiel, Thomas en Tys Mensen over links. De jongens verraste zichtbaar de tegenstanders die hadden verwacht een makkie te hebben vandaag. Echter maakte Chiel door een voorzet van Milan een mooie eerste goal. Daar had de tegenstander zichtbaar moeite mee, achter staan waren ze niet gewend.

SAB kwam er vervolgens een paar keer gevaarlijk uit, echter wisten onze verdedigers goed hun man te staan. Zij lieten zich niet verassen. Jorg was de centrale verdediger die nooit opgeeft, SAB klaagde “die kom je 3x tegen!” Mees als laatste man die met zijn snelheid en focus op de bal de tegenstander tot waanzin bracht. Fedde hield de rechterkant dicht zodat de veugelspits van SAB totaal werd geëlimineerd. Jaro was de pitbull die alle ballen links pakte en gelijk combinatie met Tys Mensen zocht. Ook keeper Tijs Bastiaansen wist Tys Mensen via de uitschoten ook steeds vaker direct te vinden. Deze aanvallen via links bleken wederom een zeer efficiënt wapen. Want via zo een aanval over links werd slim een vrijetrap versierd, die Thomas perfect via de paal in de goal wist te werken, 2-0. Echter via een snelle tegenaanval kreeg SAB ook een vrije trap cadeau. Deze kwam ongelukkig tegen een medespeler van SAB aan die de bal recht voor de goal kon intikken, 1-2. Dat bleek Thomas niet over zijn kant te laten gaan zo een Lucky goal. Na een mooie solo maakte hij direct een tegendoelpunt, 1-3.

 

Net voor rust kwam SAB er vaker heel snel uit. Onze keeper Tijs Bastiaansen wist 4x met sterk uitkomen meer doelpunten te voorkomen. Echter een goed geplaatst schot van de zijkant krulde net over Tijs heen, 2-3. Maar in deze fase kwamen er ook aanvallen over rechts waar Jorg, Fedde en Thijs de Korte elkaar ook steeds beter wisten te vinden. Dit resulteerde in wederom een mooie aanval waarin opnieuw door aangeven van Milan Chiel trefzeker was.

We gingen gewaarschuwd maar vol vertrouwen met 2-4 de rust in.

 

In de tweede helft leek De Moer de overhand te krijgen. De tegenstander werd goed op de eigenhelft gehouden. Middenvelders Thomas en Milan verdedigde goed mee waardoor ook bij iedere aanval direct opgebouwd kon worden. Echter de bal wilde er niet meer in! Diverse mooie aanvallen stranden in de handen van de keeper van SAB. Aan het einde zetten SAB een alles of niets tactiek in, bij de aanval iedereen mee naar voren. Tevens werden de tegenstanders fysieker en soms gemener, maar onze jongens verweerden zich potig. Keeper Tijs wist nog met een paar katachtige reddingen erger te voorkomen, maar de kamikaze acties van SAB hadden effect en tegen het einde stond het 4-4 gelijk. Geheel tegen het spelbeeld in omdat onze jongens heer en meester waren. Alleen verzuimde in het afmaken van de tientallen zuivere kansen. Toen stond Chiel op en vond het genoeg. Met een verwoestend afstand schot maakte hij er 4-5 van. Daarna leek er iets gebroken bij SAB en gaven onze jongens niets meer weg. Hierdoor namen zij terecht de volle drie punten mee naar huis! Een collectieve topprestatie van ieder iedereen in het team!