Return of the Legends

Man, wat was het een roerige week. Na drie nederlagen op rij hing het zwaard van De Moer boven ons. Er moest gepresteerd worden en zo niet, dan zou dat de trainer zijn gelaat kosten. Met een goede voorbereiding, een paar besloten trainingen en een inspirerende inzet, waren we nu aan de voetbalgoden overgeleverd. Na afloop van de wedstrijd tegen Gloria klonken er vanuit de massa gelukkig glorieuze klanken. Onze messiaanse krijgers waren op wonderbaarlijke wijze weer opgestaan.

De dagen voorafgaand aan de wedstrijd waren we door onze groep analisten al goed op de hoogte gebracht van de tactiek van onze tegenstander. Deze analisten, die zelf verder in de anonimiteit willen blijven, hadden de laatste weken met name in de uitwedstrijden van Gloria gezien dat ze met 1 keeper en 5 spelers het veld in gingen. Dit sloot mooi aan op ons nieuwe spelsysteem ‘De Diamant’ en dus hadden we er alle geloof in dat het vandaag ging gebeuren!

De wedstrijd werd jammer genoeg nog voor de start ontsiert door een protestactie van Vakkie Youth. Naar aanleiding van de drie nederlagen op rij, was er door de jonge Tifosi besloten om de eerste 45 minuten uit het stadion weg te blijven. Mede door het feit dat onze wedstrijden maar 40 minuten duren, waren ze vandaag in geen velden (of wegen) te bekennen. Onze jongens waren aangeslagen want dit is toch niet wat we van onze diehard supporters mogen verwachten. Wij hebben die 7e man nodig! De heldjes van JO8-2 kregen een snoepje en waren het vervolgens vergeten. Focus op de wedstrijd mannen!

De opgekropte emoties kwamen er na een week van bezinning vanaf de eerste minuut uit. Keano stond te keepen als volgens zijn levensmotto ‘Beter 1 bal in de gloves dan 10 in de lucht’ en de jongens in het veld deden de rest. Er werd op een nieuwerwetse manier gevoetbald en de vijfhoekjes vlogen bij de tegenstander om de oren. Overigens zo ook de doelpunten. De tegenstander gaf zich echter niet gewonnen en kon het opbrengen om nog een beetje meer spirit op te roepen. Door deze extra power en doordat de velden vooraf niet waren gesproeid, liepen we jammer genoeg enkele blessures op. De trainer wilde Jumah, Jop, Melle, Keano en Jonathan wisselen maar daar gingen deze heldhaftige idooltjes niet in mee. Karakter!! Dat werd er op dit moment gevraagd en zo streden ze hun strijd verder. De spanning duurde tot de laatste seconde waarna onze eigen begeleider de wedstrijd affloot. We hadden 10-8 gewonnen. De zorgen waren voorbij. Het lijf was gered. De mythe gaat verder. Stapelen!!

Na de wedstrijd hebben we contact opgenomen met de woordvoerder van Vakkie Youth. Nick Schrauwen aan het woord: “We zijn ons er van bewust dat we onze jongens in de steek hebben gelaten. Het was echter een soort van onmacht en we wilden op deze manier toch een signaal afgeven. We zijn er echter achter gekomen dat dit niet de oplossing is. We hebben namelijk vandaag niet van onze kleine vedetten kunnen genieten en daarmee ook onszelf tekort gedaan. Vandaar dat we volgende week in groten getale aanwezig zullen zijn. De vlaggen en spandoeken zullen er zijn, net zoals de cameraploeg onder de bezielende leiding van Jessie Hendrikx. We nodigen iedereen uit om elkaar weer te omarmen en zich bij dit spektakel te voegen.”

De wedstrijd van volgende week wordt thuis gespeeld om 08.45 uur tegen Sarto. Schroom niet om erbij te zijn.

Tot volgende week!