Reactie Moerse Boys-bestuur op uitsluiting BMT: ‘Uiterst vervelend’

‘Niets staat een extreem spannende apotheose in de weg’, viel recentelijk te lezen in een wedstrijdverslag op deze website. Toch is op vrijdag 3 mei de spanning in de eerste klasse B volledig weggenomen door een besluit van de vaderlandse voetbalbond. Het bondsbestuur van de KNVB heeft besloten het Haagse BMT uit de competitie te halen en alle uitslagen van deze vereniging te schrappen. Moerse Boys is door dit besluit plots vrijwel kansloos voor het kampioenschap.

Steun
Vooropgesteld: het besluit om BMT uit de competitie te halen krijgt ook de volle steun van Moerse Boys. Eerder dit seizoen ervoer ons vlaggenschip aan den lijve dat voetballen tegen BMT geen pretje is. De thuiswedstrijd tegen deze opponent werd voortijdig gestaakt, omdat de scheidsrechter zich bedreigd voelde door spelers van de Haagse equipe. Recent haalden ook de duels van BMT met VELO en Rood-Wit het einde niet, wat de KNVB deed besluiten de voornoemde, rigoureuze maatregel te nemen. Het moment van de besluitvorming is uiterst vervelend.

Waarom de uitsluiting van BMT nadelig uitpakt voor Moerse Boys? Dat zit zo. De oranjehemden zegevierden dit seizoen op eigen veld tegen BMT en hadden het uitduel nog op de planning staan. Koploper VOC speelde al tweemaal tegen de uitgesloten formatie en verloor één van die duels. Kortom: door de uitsluiting leveren zowel Moerse Boys als VOC drie punten in, maar plots heeft Klein-Zunderts vlaggenschip nog maar twee duels voor de boeg, terwijl VOC nog drie keer speelt. Dat, opgeteld bij de achterstand van één punt, maakt dat Moerse Boys het kampioenschap vrijwel zeker op zijn buik kan schrijven.

Reëel
Natuurlijk moeten we ook reëel zijn. Nee, Moerse Boys lag niet in poleposition voor het kampioenschap. En ja, Moerse Boys was afhankelijk van het haast ongenaakbare VOC. Maar de titeldroom leefde nog volop, zowel bij spelers, staf als supporters. Trainer Jurgen Arnouts bereidde zich met zijn spelersgroep voor op een competitieslot waarin nog alles mogelijk was. Zelfs het hoogst haalbare. Het besluit van de KNVB heeft voetbalminnend en dromend Klein-Zundert hardhandig ontwaakt. In een emotionele reactie tegenover BN De Stem uitte Jurgen Arnouts vrijdag zijn teleurstelling.

Het bestuur van Moerse Boys is voornemens om een dezer dagen een brief te versturen richting de KNVB. Hierbij zal met name aandacht worden gevraagd voor het ongelukkige tijdstip waarop deze beslissing is genomen, namelijk drie speelronden voor het einde van de competitie. Met de effecten van het besluit is een enerverend competitieslot van alle sportieve spanning beroofd.

Wat nu?
En nu? Typerend voor Moerse Boys dit seizoen is de veerkracht, de mentale weerbaarheid. Die eigenschappen komen de komende weken enorm goed van pas. Want hoewel de titeldroom haast in duigen ligt, is het sprookje nog niet ten einde. Verre van zelfs. Moerse Boys is al periodekampioen en weet zich dus verzekerd van nacompetitievoetbal. Meer dan eens heeft de nacompetitie de voorbije jaren tot euforische en onvergetelijke taferelen geleid op Akkermolen. Waarom zou dat dit seizoen niet kunnen? De titeldroom vrijwel vervlogen, de promotiedroom nog volop in leven.

Bestuur Moerse Boys