Peter Hereijgers benoemd tot Verenigingsman 2017: “WOW!”

Op een wederom drukbezocht en geslaagd teerfeest bij Café Den Hoek is Peter Hereijgers vrijdagavond benoemd tot Verenigingsman van het Jaar. Toen voorzitter Anton Daamen rond 22.00 uur de microfoon nam, was het speculeren al enige tijd aan de gang. Anton maakte vervolgens aan alle onzekerheid een einde. Een staande ovatie van bijna 150 feestgangers viel Peter ten deel.

Van selectiespeler tot kantinemedewerker, van bestuurslid tot lid van de jubileumcommissie en van jeugdleider tot commissielid bij de activiteitencommissie. Noem een functie en Peter Hereijgers heeft deze rol vervuld, altijd met het hem zo tekenende enthousiasme. Momenteel is de geboren Zundertenaar leider bij Moerse Boys 1, drijvende kracht achter de Supportersverenging en tevens lid van de jubileumcommissie. Reden genoeg om eens in het zonnetje gezet te worden, zo oordeelde het Moerse Boys-bestuur. “Ik had dit totaal niet zien aankomen”, reageert Peter op de benoeming.

Schrikmoment
Traditioneel gaf Anton Daamen gedurende zijn speech steeds meer aanwijzingen die in de richting van de nieuwe Verenigingsman of -vrouw wezen. “Langzaamaan begon het toen wel te dagen. Het was voor mij een beetje een schrikmoment, haha. Ik had echt iets van ‘WOW, dit gaat over mij!’ Dit had ik echt niet verwacht.” Toen de naam van de nieuwe Vereningsman werd genoemd, deed ook vrouwlief Jozina haar intrede in de zaal. “Zij heeft echt niets laten merken. Voorafgaand aan het teerfeest kwamen mijn vrienden mij thuis oppikken en toen wekte Jozina totaal niet de indruk dat ze nog weg zou gaan. Maar ik ben blij dat ik dit moment samen met haar heb mogen delen.”

Al een jaar of veertig loopt de 49-jarige Peter inmiddels rond bij Moerse Boys. Hij groeide op aan de Willem Pastoorstraat, op steenworp afstand van Akkermolen. Een lidmaatschap bij De Moer kon niet uitblijven. “Ik heb eerst zelf gevoetbald. Later ben ik begonnen als jeugdleider en stilaan werd ik benaderd voor steeds meer functies. Als je veel bij de club rondloopt, weten ze je ook sneller te vinden natuurlijk.”

Vriendengroep
Met de benoeming van Peter blijft de eretitel in dezelfde vriendengroep. Ed Huijbregts, Vereningsman 2016, is immers een goede kameraad van Peter, terwijl ook vriend Patje Kerstens al eens met de eretitel aan de haal ging. “Tips heb ik nog niet gehad, over hoe ik hiermee om moet gaan, haha. Ik ga gewoon lekker door en blijf mijn ding doen. Maar dit is een hele mooie verrassing”, besluit Peter, die de avond eindigde hossend op de schouders van enkele selectiespelers. Wat de volgende dag resteerde? Fantastische herinneringen aan een mooie avond. En een klein katertje.