Oppermachtig Moerse Boys vernedert Olympia en is koploper

Moerse Boys is de nieuwe koploper van de eerste klasse B. Op het eigen Akkermolen liet het niets heel van Oympia (6-1) , terwijl koploper VOC punten morste. Het was op het Klein-Zundertse hoofdveld de middag van de mooie doelpunten. De vraag die resteert: waar gaat dit eindigen?

Het was op Akkermolen een middag vol fraaie treffers. De grote vraag na deze middag was: wat was de mooiste? Was het de subtiele hakbal van Daan, de magistrale afstandsknal van Rik of toch de schilderachtige trap van Daan, in de rechterbovenhoek? Wie het weet mag het zeggen. Feit was dat de oranjehemden het publiek deze middag trakteerden op een aantal wonderschone treffers, kunstzinnig haast.

Rafael van der Vaart
Moerse Boys had vandaag weinig te duchten van de bezoekers uit Gouda. Niet voor de eerste keer dit seizoen overrompelde Klein-Zunderts trots de opponent in de beginfase. Amper twintig minuten stonden er op de digitale klok, toen de marge al drie treffers bedroeg. De openingstreffer was fraai. Sjors trapte de hoekschop, Rik verlengde en Daan was trefzeker. De manier waarop was haast kunstzinnig: met de hak trof de spelmaker doel. Met enige fantasie deed het denken aan de treffer van Rafael van der Vaart tegen Feyenoord in 2003.

De hakbal van Daan was schitterend, maar niet het hoogtepunt van deze middag. Want hoe Rik rond de twintigste minuut de 3-0 tegen de touwen schoot, was ook bijzonder fraai. De kilometervreter trapte het leer feilloos in de winkelhaak, het paste precies. Tussendoor had Marvin met een droge schuiver ook al doel getroffen. Olympia werd haast dronken gespeeld.

Moerse Boys declasseerde de opponent en daarmee bevestigde het de teksten van Leroy, eerder deze week in BN De Stem. “We staan op plek waar we thuishoren”, duidde de mandekker de fraaie rangschikking. Daar was geen woord van gelogen. Deze middag werkte de vlaggendrager van Vakkie Youth aan zijn conditie. Bij ieder doelpunt draafde de pupil rond het hoofdveld, een een vlaggenstok met oranje-witte vlag stevig in zijn hand. Hij werd met applaus begeleid.


Of het alleen maar goed was deze middag? Nee, dat niet. Op slag van rust incasseerde Moerse Boys een tegentreffer, een gevolg van een slordige fase. Het was een doelpunt uit het niets, de treffer die Olympia produceerde. Een afstandsschot werd ongelukkig getoucheerd door een verdediger, waardoor Tom kansloos was. De ruststand deed door het doelpunt vermoeden dat er nog enige spanning was. Het wedstrijdbeeld vertelde een ander verhaal. Moerse Boys was oppermachtig.

Olympia liet zich in de beginfase van de tweede helft iets meer zien, zonder dat het daarbij echt gevaarlijk werd. De vierde Klein-Zundertse treffer, afkomstig van Pim, betekende de definitieve beslissing. Topschutter Pim knikte raak, maar dankte collega-spits Mitchel. De invaller had een belangrijk aandeel in het doelpunt. Eerder verzuimde broer Sjors en Pim zelf al de voorsprong uit te breiden.

Klasse
In het restant liep Moerse Boys verder uit. Daarbij was met name de vijfde treffer vermeldenswaardig. Marvin legde een hoge bal klaar voor Daan, die het leer vanaf een meter of 25 in de rechterbovenhoek krulde. Het was een treffer waar de klasse vanaf droop. De zesde oranje-witte treffer kwam vervolgens van een rood-zwarte voet. Een lage voorzet van Bart werd door een Goudse verdediger in het eigen doel gewerkt. Het resulteerde in een 6-1-eindstand. Een uitslag die een perfecte weerspiegeling was van het wedstrijdbeeld.


Voor de zevende keer op rij bleef Moerse Boys ongeslagen. Voor de zoveelste keer dit seizoen kwamen de oranje-witten nimmer in de problemen. Het resulteerde in de koppositie in de eerste klasse. De huidige klassering rechtvaardigt de stiekeme hoofdklasse-droom. Want, gezien de huidige rangschikking, mogen de oranjehemden dromen van meer dan de eerste klasse. Dat er überhaupt gedroomd mag worden van een dergelijk niveau, is een prestatie op zich. Trainer Jurgen Arnouts werkt met zijn manschappen aan een volgend voetbalsprookje, zo lijkt het althans.

Enfin. Volgende week speelt de Klein-Zundertse koploper een uitwedstrijd. Relatief dichtbij, in Bergen op Zoom. Dosko-uit dan. Tot volgende week!