Moerse Boys zet kroon op fantastisch seizoen en grijpt titel

Moerse Boys heeft het zondagmiddag dan eindelijk geflikt. Op het veld van Uno Animo werd de derde potentiële kampioenswedstrijd ook daadwerkelijk het duel waarin ons vlaggenschip de kroon zette op een fantastisch seizoen. Evenals tien dagen eerder bleef het doelpuntloos tegen de formatie uit Loon op Zand, maar ditmaal was dat voldoende voor de titel in de tweede klasse.

Voettocht
‘Driemaal is scheepsrecht’, was een veel gebezigd spreekwoord de laatste weken op en rond Akkermolen. Want een week eerder kreeg Moerse Boys al twee mogelijkheden om de titelstrijd te beslissen, maar even zo vaak bleef de kurk op de champagnefles. Desondanks was van ‘kampioensvermoeidheid’ geen sprake, getuige de drie afgeladen supportersbussen en enorme oranje-witte supportersschare in Loon op Zand. Een groep supporters vertrok zelfs al om 6.00 uur in de ochtend, zij legden de heenreis van zo’n veertig kilometer te voet af. Een kampioenswaardige prestatie op zich.


Kampioenswaardig was de kampioenswedstrijd wellicht niet helemaal. Moerse Boys controleerde weldegelijk, kreeg de grootste kansen, maar scoorde niet. Het meeste gevaar kwam op deze regenachtige middag van Daan, die vóór rust na goed klaarleggen van Pim de openingstreffer op zijn schoen had. Zijn inzet met links werd echter gekeerd. In het tweede bedrijf schoot diezelfde Daan nog eens nipt over, terwijl hij even later met een afstandsknal de lat teisterde.

Uno Animo stelde daar niet veel tegenover. Enkele dagen eerder had die ploeg al zijn wedstrijd van het seizoen gespeeld. De middenmoter speelde op Hemelvaartsdag immers de finale van het bekertoernooi. Daarin was hoofdklasser GOES met 4-2 te sterk. Het seizoen van de Loon op Zandse formatie lijkt daarmee uit te gaan als een nachtkaars. De wedstrijd tegen Moerse Boys was voor Uno Animo om des keizers baard, al hadden zij ongetwijfeld de intentie om het kampioensfeestje opnieuw te verstoren.

Zover kwam het niet, Moerse Boys liet zich geen tweede keer foppen door Uno Animo. In de tweede helft lieten de oranjehemden de bal ontspannen van voet naar voet gaan, wetende dat een doelpuntloos gelijkspel voldoende zou zijn. Toen het laatste fluitsignaal klonk, was daar eindelijk de ontlading. Supporters bestormden het veld, spelers ontkurkten de champagne en her en der werd een fakkel ontstoken. Het eerste kampioenschap in 15 jaar was een feit.

Veelvraat
Het kampioenschap komt De Moer meer dan toe. Moerse Boys kwam dit voetbaljaar wat langzaam op gang, maar vanaf begin november peuzelde Klein-Zunderts trots tegenstanders op als een ware veelvraat. Naarmate het seizoen vorderde, werd de kampioensvorm meer en meer zichtbaar. De spelers geloofden in een kampioenschap en durfden dat naar verloop van tijd ook hardop uit te spreken. Moerse Boys straalde onoverwinnelijkheid uit. Met als gevolg dat een nieuw oranje-wit sprookje werkelijkheid werd.

Schrijver van het succesverhaal is Jurgen Arnouts. Voorzitter Anton Daamen weigerde tijdens het kampioensfeest individuen uit te lichten, maar voor Jurgen maakte hij een uitzondering. Terecht. De trainer keerde vorige zomer terug op Akkermolen. Met een visie, een plan, een nieuw systeem bovenal. Her en der werd gesproken van een risicovolle stap. Het kon toch alleen maar minder gaan dan de vorige periode, toen Jurgen de oranje-witten ook al naar de eerste klasse loodste? Niets bleek minder waar. De terugkeer van Jurgen bleek een gouden greep, voor club en voor trainer. Dat hij gisterenavond bij aankomst op Akkermolen op de schouders ging bij de supporters, was niet meer dan terecht. De jongen van de club maakte zijn club trots.

Heldenontvangst
Kampioenswaardig was het onthaal van de spelers door de supporters gisterenavond zeer zeker. Met honderden werd de spelersbus een warm welkom geheten op het eigen sportpark. Er werd geklapt, er werd gezongen, er werd gesprongen, er werd geproost. Spelers dansten met de kampioensschaal op het dak van de bus, als ware helden werden zij ontvangen. Zij vestigden hun naam definitief in de geschiedenisboeken van Moerse Boys, nota bene in het jaar dat de vereniging 75 jaar bestaat. Mooier kan haast niet.


Moerse Boys is kampioen, Moerse Boys is weer eersteklasser, slechts één jaar na de degradatie. Uw verslaggever moet dan ook door het stof, want wellicht was hij voorafgaand aan het seizoen wat te pessimistisch. ‘Kampioen worden is een utopie’, viel op 24 september 2017 te lezen op de website. Zondag logenstraften de spelers die voorspelling, waardoor zondag 13 mei 2018 een onvergetelijke dag werd voor onze club. Met dank aan staf, spelers en supporters. Wat een club.

Oh ja. Volgende week zondag feesten we gewoon weer verder. Laatste thuiswedstrijd dan, tegen vv Rijen, en dat betekent traditiegetrouw feest. Kampioensfeest 2.0? Tot dan!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Bart van den Broek – Leroy Daems – Mark Foesenek – Sjoerd Broos – Marvin de Beer – Joris Goossens – Sjors Goossens – Rik Mol – Daan van den Broek – Pim Goossens.