Moerse Boys wint weer en mag dromen van periodetitel

Moerse Boys heeft zondag zijn vierde zege in successie geboekt. Hekkensluiter VELO uit Wateringen bleek geen partij voor de ontketende oranjehemden, die voor de derde week op rij al bij rust een haast onoverbrugbare marge hadden bereikt. Voor eigen publiek zegevierde Klein-Zunderts trots met 4-0. Daarmee handhaafde het zich op plek drie in de eerste klasse B.

Dromen
Het is een repeterend verhaal de laatste weken. Tegen VUC, tegen CVV Zwervers en vandaag tegen VELO bereikte Moerse Boys al vóór rust een voorsprong van drie doelpunten. Zorgeloos bestelde de aanhang in de rust dan ook een biertje aan de bar. De comfortabele ruststanden tekenen de suprematie die De Moer de laatste weken tentoonspreidt. Het gaat momenteel zo voortvarend, dat Moerse Boys zelfs mag dromen van een periodetitel. En dat in de eerste klasse. Een ongekende weelde.

Met VELO troffen de oranje-witten een opponent die een moeizame competitiestart beleefde. Pas één punt sprokkelde de formatie tot dusver. Ongetwijfeld trok Verdedig En Loop Op desondanks vol goede moed ten strijde, maar al vroeg in het duel kreeg het vertrouwen van de bezoekers een volgende knauw. De openingstreffer van Moerse Boys was een Goossens-productie. Sjors slingerde de bal voor, Pim tikte van dichtbij binnen.

Zelfvertrouwen
Ook na de openingstreffer bleef Moerse Boys de bovenliggende partij, resulterend in een snelle 2-0. Tien minuten na zijn eerste treffer vergrootte Pim de marge. Op aangeven van Bart trapte hij zelfverzekerd de 2-0 tegen de touwen. De manier waarop de centrumspits afrondde, was veelzeggend. Vol overtuiging, zonder enige twijfel. De aanvaller verkeert in bloedvorm en dat drukt hij uit in doelpunten. Zijn tweede doelpunt deze middag betekende alweer zijn zevende treffer van het seizoen.

Ook het derde Moerse Boys-doelpunt liet vervolgens niet lang op zich wachten. Ditmaal was het Daan die een doeltreffend schot van zijn voet liet vertrekken. Met zijn vrije trap in de korte hoek was hij de Wateringse sluitpost te slim af. De goalie rekende op een voorzet, Daan produceerde een schot op doel. Ook de nummer tien maakte alweer zijn vijfde van het seizoen. Het scorebord leerde de aanhangers dat er pas een half uur gespeeld was. Wederom lachte het leven de Moerse Boys-supporter toe.


Halverwege was het lot min of meer bezegeld. Mocht VELO nog een sprankje hoop hebben gehad op een resultaat, dan maakte wie anders dan Pim vlak na rust aan die hoop een einde. Hij torende boven alles en iedereen uit, bleef een poosje in de lucht hangen en kopte wonderschoon. De bal ging via de onderkant lat nipt over de lijn. Doelpunt nummer acht van de jongste Goossens-telg was bijzonder fraai. Het publiek klapte haar handen stuk.

Record
In het vervolg waren er kansen over en weer. Moerse Boys verzuimde de score verder uit te breiden, VELO liet na Tom te passeren. De Klein-Zundertse goalie hield voor de tweede wedstrijd op rij zijn doel schoon. Daarmee groeit het zelfvertrouwen van de sluitpost, die op zaterdag al een klein feestje vierde. De doelman van zaterdag vierdeklasser ONI had het immers gemunt op het record van Tom, maar in het zicht van de haven incasseerde hij een tegentreffer. Daarmee bleef Tom’s record van vorig seizoen wat betreft de langste periode zonder tegendoelpunt in de boeken.


Ondertussen is Moerse Boys nog volop in de race voor een periodetitel. Met het 75-jarig jubileum in aantocht ligt daarmee opnieuw een sportief unicum voor het grijpen. Tegen nummer twee VOC kan De Moer zondag een belangrijke slag slaan. Ook in Rotterdam rekent de formatie van Jurgen Arnouts op veel oranje-wit langs de lijn. Tot dan!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Bart van den Broek – Leroy Daems – Joris Goossens (D’josja Pertijs) – Sjoerd Broos (Lars Jochems) – Marvin de Beer – Rik Mol – Sjors Goossens – Cas van den Broek (Mitchel van Overveld) – Daan van den Broek – Pim Goossens.