Moerse Boys Vr1 weer spannend tot het eind

Moerse Boys VR1 – Virtus Vr1 3-2 (2-2)

We lopen tegen het eind van de competitie aan en de meeste plaatsen zijn verdeeld. Onze tegenstander van vandaag Virtus VR1 is, wel met een periode op zak, uitgespeeld. Bovenin is het spannend en iedere week wisselen de posities, spelen Be Ready, Viola en GSBW zijn de ploegen die spelen voor het kampioenschap. In de heenwedstrijd wist Chloe met een fraai afstandsschot in de eindfase de gelijkmaker te maken. Als we vandaag winnen, zetten we een grote stap richting de 3e periode. Goed starten aan de wedstrijd zodat we niet in de achtervolging moeten.

We beginnen sterk en weten al vanaf het begin de tegenstander onder druk te houden. Al snel krijgen we de eerste kansen en na vijf minuten lijkt Chloe te scoren als ze alleen voor de keeper verschijnt. Ze heeft de bal niet helemaal onder controle, maar blijft rustig tot de bal wel ligt waar ze wilt. Ze schiet hard in en lijkt te scoren, maar het is de keeper die het hoge schot uit de kruising tot corner weet te tikken. Toch hoeven we niet lang te wachten op de verdiende 1-0, Robin is langs de lijn opgekomen en is haar tegenstander kwijt. Net als vorige week verkijkt de keepster zich op de bal, ze verwacht een voorzet maar de bal verdwijnt onverwacht in de goal (1-0). De euforie duurt niet lang, 15 seconden welgeteld, we zijn niet bij de les. De bal gaat vanaf de aftrap diep, we staan erbij de kijken erna. Terugleggen en binnen schieten 1-1. We zijn het even kwijt en Virtus krijgt vat op het spel. Toch komt Virtus na een half uur op voorsprong na een fraaie solo over het hele veld (1-2). Ook wij krijgen kansen, Lotte lijkt te scoren maar de hoog ingeschoten bal wordt weer uit de goal getikt. Chloe zorgt nog voor rust voor de gelijkmaker (2-2), na een scherp genomen corner werkt ze de bal binnen bij de tweede paal.

Blijf rustig als je voor de keeper komt en schiet de bal laag in, we hebben 5 keer de kans gehad 1:1 voor de keepster om te scoren. Zorg dat je geen doelpunt meer tegen krijgt, kansen krijgen we genoeg.

Bij Virtus is het beste eraf in de tweede helft, we krijgen volop de kans om te scoren maar laten het wederom na. Mooie solo van Sarah over het hele veld, maar voor de goal duurt het te lang voor we kiezen. Sigi probeert het van 30 m en tot iedereen verbazing verdwijnt de bal hoog in het net (3-2), de verdiende voorsprong. Hierna stapelen de kansen zich op, maar weten we niet meer te scoren.

Verdiende overwinning vandaag gezien het spelbeeld. Wel heel erg lang spannend gehouden met maar 1 doelpunt verschil. Volgende week de laatste in de reguliere competitie uit naar Madese Boys.