Moerse Boys VR1 verliest wedstrijd al in eerste helft

Be Ready VR1 – Moerse Boys Vr1 7-4 (3-0)

Na de misstap van vorige week uit tegen Bavel moesten we vandaag spelen tegen Be Ready, een ploeg die in de periode stand het prima doet. Al vanaf het begin in de wedstrijd was het zoeken na de tegenstander, veel positie wisselingen en veel snelheid voorin. Al vroeg lieten we ons verrassen in het centrum van onze verdediging. Een splijtende pass was voldoende op een opkomende speelster was voldoende voor de 1-0. We probeerden druk te geven op de tegenstanders maar de overnames werden niet goed gecommuniceerd, te vroeg in stappen zonder dat er rugdekking was zorgde voor een eenvoudige 2-0 in het eerste kwartier. Hierna kregen we wat meer vat op de tegenstander en kwamen we goed door over de rechterkant. Helaas was er te weinig aansluiting en gingen enkele voorzetten zomaar voorbij de goal zonder dat er iemand voor de goal was. Ook Be Ready kon nog enkele keren gevaarlijk zijn in de eerste helft, de wedstrijd was behoorlijk in evenwicht tot 1 minuut voor het rustsignaal. Een voorzet over rechts van Be ready gaat voorbij onze goal en wordt aan de overzijde opgepikt door een aanvaller van Be Ready. Ze krijgt ondersteuning en combinerend mag er zonder dat er wordt in gegrepen binnen de zestien op de goal worden geschoten (3-0). Met een slecht gevoel konden we de kleedkamer worden opgezocht.

Met een paar omzettingen begonnen we goed aan de tweede helft. Direct na rust konden we de 3-1 scoren door gestuntel in de Be Ready defensie. We kregen hoop toen even later een korte corner in de kruising werd geschoten (3-2). Maar ook Be Ready zette weer aan en wist kort daarna de marge weer op 2 te zetten. De scheidsrechter floot niet toen Emma in de 5 meter werd aangevallen toen ze een onhandig doorgekopte bal probeerde te pakken. De afvallende bal was een cadeau dat werd binnengeschoten (4-2). De marge werd weer 3 toen we centraal achterin zomaar de bal in de voeten van een tegenstander speelden (5-2). Het spel bleef op en neer golven en in de 75e minuut kregen we een strafschop, helaas werd deze gemist. Maar we kregen door gestuntel in de Be Ready defensie weer een cadeau net als bij de 3-1 (5-3). Direct daarop in de 85e minuut weer een penalty die goed werd binnengeschoten (5-4). Helaas kwamen we niet verder in de eindfase, nog wel twee counters die werden afgesloten met een afstandsschot (6-4 en 7-4).

Na een slechte beginfase hebben we met vlagen niet slecht gespeeld. Jammer van de goal vlak voor rust. Na de rust viel het behoorlijk uit elkaar en waren de acties niet op elkaar afgestemd en was er weinig communicatie meer. Hierdoor werden de ruimtes wel erg groot. Na carnaval herkansing, weer tegen Be Ready.