Moerse Boys VR1 trekt de goede lijn verder door

Viola VR1 – Moerse Boys VR1 2-3 (1-3)

Met de wedstrijd van twee weken geleden in het achthoofd wisten, die we met 3-1 wonnen, wisten we dat we vandaag ook kans maakten tegen een van de kampioenskandidaten. Met de korte dekking van Dorris op de spits van Viola, probeerde we het aanvalsspel van Viola te ontregelen. Direct na het beginsignaal stond Viola weer vast op hun eigen helft, rond de bal overal korte dekking en steeds was de tweede bal voor ons. Viola probeerde ons met stevig spel te ontregelen en de linksback had best een gele kaart mogen ontvangen voor de onbesuisde schop die ze aan Lara uitdeelde. We waren niet geïmponeerd en speelden ons eigen spel, met veel beweging en steekballen probeerden we steeds achter de verdediging van Viola te komen. Na 10 minuten kwamen we uit het niets op een 1-0 achterstand. Het was de eerste bal die Viola over de middenlijn kreeg. Robin het net een actie gemaakt in de diepte, de bal werd via links uitverdedigd en een speelster van Viola stak met de bal aan de voet het veld over richting cornervlag. Ze bedacht zich en kapte de bal terug naar haar rechtervoet en probeerde de bal voor te geven. De timing bij Ellen was niet top, de bal viel als een dode kip via haar handen net over de doellijn (1-0). We gingen door waar we mee bezig waren en bij Viola was het pompen of verzuipen. Ze hadden veel overtredingen om ons tegen te houden. Toen de bal op 30 meter van de goal lag ging Sigi achter de bal staan, rechte haar rug en schoot een harde botsende bal. De keeper viel wel om, maar de bal ging onder haar door de goal in (1-1). We hadden gezien dat de keeper geen bal vast pakte en probeerde vanaf afstand ons geluk. Lang hoefde we niet te wachten, bij de doeltrappen werden gedaan door een verdedigster van de thuisploeg. Lotte koos positie recht voor de goal. De uittrap van matig en direct werd de vogelvrij staande Lotte ingespeeld. De aanname was goed het schot van 25 meter was niet hard, maar moeilijk genoeg voor de keepster. Attent was Iefke doorgelopen en beheerst benutte ze dit buitenkasje (1-2). Even later was de druk op de verdediging van Viola weer groot, de bal werd zomaar ingeleverd, ditmaal bij Fleur. Weer lag de bal prima na de aanname en ze verraste iedereen door direct van zeker 35 meter op de goal te schieten. Helaas ging de bal via de binnenkant van de paal uit het doel. Toch beloonde we onszelf dit keer wel voor ons goede spel. Weer verwarring bij Viola en geen organisatie bij de corner, waar iedereen een korte variant verwachte schoot Sigi de bal direct met de wind mee direct op de goal onder de grabbelende keepster door (1-3).

Het spelbeeld in de tweede helft was rommelig, bij Viola was de organisatie weg en het was pompen of verzuipen geworden. We deden ook hieraan mee, speelden rommelig en verzuimde de wedstrijd op slot te gooien door nog een keer te scoren. Bij een paar mooi uitgespeelde aanvallen was de voorzet net niet goed genoeg om binnen te kunnen lopen. Viola scoorden net voor tijd nog de aansluitingstreffer (2-3) maar mocht ondanks de 7,5 minuten!!! extra tijd geen aanspraak maken op de overwinning.

De eerste helft was prima deze keer, met veel druk naar voren was het enkel verdedigen wat Viola kon doen. In voorgaande wedstrijden lukte het vaak niet om dit uit te drukken in de scoorden, ditmaal wel. Op de 1-3 ruststand was niets af te dingen, al hadden we daar wel de fouten van Viola voor nodig. De tweede helft kon Viola iets onder de druk uitkomen zonder gevaarlijk te worden. Omdat we wat meer ruimte kregen, kregen we een paar goede mogelijkheden om de wedstrijd op slot te gooien. Als we daar wat zorgvuldiger waren geweest had de uitslag nog wat groter kunnen zijn. Goed gespeeld!!