Moerse Boys Vr1 komt geen moment in gevaar

Moerse Boys VR1 – Riel VR1 3-0 (1-0)

Na de overtuigende 3-1 overwinning van vorige week tegen koploper Viola Vr1, was het vandaag de bedoeling om tegen Riel VR1 de stijgende lijn verder door te trekken. Nadat we de konijnen van het veld hadden verjaagd en de gaten weer gevuld hadden kon de wedstrijd beginnen.

Net als vorige week waren we weer de bovenliggende partij en probeerden we ver van onze eigen goal te spelen. Toch wisten onze gasten regelmatig eruit te komen, in echte grote kansen resulteerde dit niet maar we moesten we een aantal corners prijsgeven. Gelukkig letten we goed op bij de scherp voor de goal genomen corners en waren we ook steeds scherp bij de tweede bal. In onze eerdere wedstrijden kregen we regelmatig goals tegen uit dit soort situaties, de laatste wedstrijden staan we een stuk beter. Veel echte uitgespeelde kansen waren er in de eerste helft niet van onze kant. Wel de dreiging maar steeds bij de beslissende pass ging het mis, te gehaast, onnauwkeurig, onrustig en weg waren de kansen. Riel was slordig bij de opbouw achterin en de uittrappen van de keeper werden zomaar ingeleverd. We schrokken van deze buitenkansjes en wisten ze niet te benutten. Tegen het einde van de eerste helft wisten we toch te scoren, als Lotte binnendoor komt en de bal voorzet lijkt Sigi te scoren. Ze krijgt echter niet haar hoofd tegen de bal en de bal schampt haar schouder, gelukkig is Robin naar binnengekomen en weet de bal bij de tweede paal binnen te werken (1-0).

In de rust zetten we het middenveld wat korter op elkaar en proberen de linies korter op elkaar te laten spelen. Met Iefke en Sarah voor Amelie en Lotte staat het inderdaad beter en zijn we net als vorige week baas op het veld. Al snel in de tweede helft scoren we de 2-0 als Sigi vanaf 16 meter uit mag halen verdwijnt de bal hard en laag onder in de hoek. Vanaf dan spelen we vrij en weten een aantal keren iemand vrij voor de keeper te spelen. Helaas weten we het goede positiespel met lopende spelers niet e verzilveren, bij de afronding gaat het mis. Te gehaast, onrustig voor de goal en goed keeperswerk van de keepers van Riel staan ons in de weg om een grote uitslag weg te zetten. Vlak nadat ook Kristel in het veld komt voor Fleur weten we nog eenmaal te scoren. Sigi kopt de bal recht in de handen van de keepster na een goed genomen corner van Lara. Ze lost echter de bal en Chloe is er als de kippen bij om de bal binnen te schieten (3-0).

Zeker gezien kansen in de tweede helft had de uitslag veel groter moeten zijn. Vandaag was het verschil met onze tegenstander weer groot, zeker in de tweede helft. Tegen tegenstanders die meer gelijkwaardig zijn krijgen we niet zoveel mogelijkheden om te scoren en als we die willen winnen moet het rendement omhoog. We gaan volgende week uit tegen Viola kijken of we dit na twee trainingen kunnen verbeteren.