Moerse Boys VR1 kan overwicht niet in doelpunten omzetten

Moerse Boys VR1 – SC Welberg VR1 1-1 (0-1)

Vandaag moest er gevoetbald worden tegen het een plaats onder ons staand SC Welberg VR1. De voorgaande wedstrijden werden beiden voor de beker (3-1) en de competitie (4-6) winnend afgesloten. Vooral de 4-6 wedstrijd was een knotsgekke wedstrijd na een ruststand van 0-4.

Met gelegenheidsvlagger Olaf moesten we even op gang komen. In ons blauwe reserve tenue, omdat Welberg in het oranje speelde, was het even wennen. In de eerste twintig minuten bouwden we een overwicht op, op de helft van de tegenstander zonder het uit te kunnen drukken in echte doelkansen. Hierna kwam de wedstrijd wat meer in evenwicht en golfde het spel op en neer. Zoals we wel meer zien werden ruimtes groot en was het haast niet meer te belopen voor de middenvelders. Aanvallend kwamen we er enkele keren prima door, vooral langs de zijkanten. Helaas konden de voorzetten niet worden binnengelopen door Robin en Frederic. Een steekbal op Lotte past precies, ze schiet snel, tegen de keeper. De afvallende bal valt bij Robin voor de voeten, die heeft een leeg doel voor zich, maar schiet te gehaast, niet hard genoeg. Een meegelopen verdedigster kan de bal voor het doel wegschieten. Ook bij de goed genomen corners waren we dreigend, Sarah kopt prima maar miste de juiste richting. Ook Lara kreeg de afvallende bal op randje 16 in de voeten, de bal leek in de bovenhoek te verdwijnen, maar de keepster kreeg er nog net een hand tegen. Ook Welberg krijgt wat kansjes, de spits loopt steeds handig weg bij Chanel in de rug bij Amelie en kan zo enkele keren op de goal schieten. Vlak voor het rust signaal krijgen we het deksel op de neus, aanval over links de bal wordt fijn aangesneden door het centrum op de spits. Lieke kan er niet meer bij en de bal verdwijnt in de hoek (0-1).

Een ploeg waar we zeker niet van hoeven te verliezen, daar zijn we het wel over eens. Met Fleur in de spits hopen we met meer power voor de goal verwarring te stichten. De eerste tien minuten zijn rommelig, we vergeten de bal richting de goal te spelen. Welberg komt er de tweede helft niet meer uit, Chanel grijpt steeds overtuigend in, Kristel schakelt haar tegenstander volledig uit en als er toch een bal doorkomt, staat Dorris om de bal weg te poetsen. We voeren na een kwartier spelen nog wat meer op, Lauri komt in het veld op de plaats van Kristel en Kristel mag zich wat meer gaan richten op de aanval. Lang hoeven we niet te wachten, Lara speelt de bal hard in op Lotte, die haar tegenstander met een fraai overstapje op het verkeerde been zet. Voor de keeper blijft ze rustig en speelt de bal in de hoek (1-1). We ruiken bloed en zetten nogmaals aan. Fleur pikt een bal op net buiten de 16, haar schot wordt afgeweken en de bal verdwijnt op te kruising. Even later mooie voorzet vanaf de zijkant en lijkt Fleur de bal binnen te koppen, maar weer is het de keeper die een zeker doelpunt voorkomt. Ook Lotte krijgt de kans om de volle winst op de Akkermolen te laten, maar de bal is niet 100% onder controle en te dicht op de keeper mist ze.

Gezien het spelbeeld en de kansen hadden we deze wedstrijd moeten winnen. Maar toch goed gespeeld, veel kansen gecreëerd, achterin prima dicht gehouden. Zondag nieuwe kansen uit het andere “De Moer” tegen Blauw Wit’81.