Moerse Boys VR1 blijft overeind tegen de koploper.

Moerse Boys VR1 – GSBW VR1 0-0

Nadat we vorige week tegen kampioenskandidaat Be Ready met lege handen achterbleven, moesten we vandaag tegen de andere kampioenkandidaat GSBW. Net als vorige week was ook deze wedstrijd in de 2e periode, die ongemeen spannend is. Zowel Be Ready als Viola en GSBW zouden deze periode allemaal nog kunnen winnen, het doelsaldo zou beslissend zijn.

Vanaf het eerste fluitsignaal drong GSBW sterk aan en speelde op onze helft. Na direct wat aanpassingen in de opstelling in de eerste minuten kregen we wat meer vat op de tegenstander. Echter na 7 minuten moest Mandy het veld al verlaten en kwam Kristel al vroeg binnen de lijnen. Naar weer wat schuiven stond iedereen na een kwartier spelen op haar plek en kregen we steeds meer vat op het spel van de tegenstander. De kansen over en weer waren er nauwelijks, het gevecht speelde zich vooral af op het middenveld. Naarmate de wedstrijd vorderde schoven we steeds meer op richting het doel van GSBW zonder tot echte kansen te komen. We gingen rusten met dezelfde stand als we waren begonnen (0-0).

In de rust uitgelegd wat de bedoeling was, het staat goed op het middenveld. Hoe gaan we het probleem oplossen van een inschuivende verdedigster? Waar zouden onze kansen komen? De afspraken hoe te spelen werden gemaakt. Meer gaan pokeren, probeer snel de bal voorin te krijgen, sta voor op scherp en reken erop dat de bal een keer goed valt.

GSBW werd weer ver teruggedrongen in de beginfase van de tweede helft. We kregen al snel de eerste kansen, maar de overtuiging en de kracht ontbraken om tot score te komen. Na 15 minuten had hij moeten vallen. De bal wordt ingespeeld op Robin, die laat de bal vallen op Lara. De bal van Lara op Lotte is prefect en Lotte kan op het randje van buitenspel zomaar doorlopen naar de keeper. Helaas staat het vizier niet scherp en schiet ze tegen de keepster van GSBW. We blijven gevaarlijk, al is de afstand tot de goal steeds nog erg ver. Als Chanel moegestreden na de kant komt en even later Lotte, is het aan de MO-17-speelsters Myra en Frederic om haar debuut te maken in VR1. De wedstrijd kantelt en GSBW dringt meer aan, in de eindfase golft de wedstrijd heen en weer en krijgen beide ploegen de kans om de wedstrijd te beslissen. Moegestreden fluit de scheidsrechter na 95 minuten af met de stand zoals we ook waren begonnen (0-0).

Het gevoel achteraf is wel dat er misschien wel wat meer in had gezeten dan een punt gezien het spelbeeld. Ondanks het schuiven en aanpassen aan de tegenstander prima wedstrijd gespeeld. Volgende week wacht Welberg, wederom thuis, tot dan.