Moerse Boys verslaat Groeneweg in wedstrijd zonder grote belangen

Dat direct na de laatste thuiswedstrijd van Moerse Boys 1 op Akkermolen een enorm feest losbarst, is een jaarlijks terugkerende traditie. Dat Moerse Boys op het eigen sportpark zijn wedstrijden wint, heeft ook steeds meer weg van een fijne traditie. Ook Groeneweg vertrok zondag zonder punten van Akkermolen. Moerse Boys won voor eigen publiek met 3-1.

Zonder kleerscheuren
Het was deze zondag een wedstrijd zonder grote belangen in Klein-Zundert. De voornaamste opdracht voor beide ploegen was zonder kleerscheuren het einde van het duel halen. Daarmee was ook direct het ontbreken van Leroy in het hart van de defensie verklaard. De mandekker stond op scherp en bekeek het treffen vanaf de reservebank. Bij aanvang van de nacompetitie komen alle gele kaarten te vervallen.

Moerse Boys – Groeneweg vormde voor zowel de thuisploeg als de bezoekers slechts een licht aperitiefje voor de uitgebreide hoofddis die overheerlijk moet worden. Moerse Boys speelt nog nacompetitie om promotie naar de hoofdklasse, Groeneweg vecht in de play-offs voor lijfsbehoud. Of het hoofdgerecht zal bestaan uit een perfect biefstukje of op een paar droge boterhammen, zal spoedig blijken.

Inspiratieloos
Aanvankelijk leek Moerse Boys bijzonder weinig trek te hebben in het voorafje, want het eerste half uur was ronduit slecht. Het spel van de oranje-witten oogde inspiratieloos. De aanwezigen die het terras bij de kantine verkozen boven een plek langs de lijn, waren het eerste half uur winnaar. Geen kansen voor Moerse Boys en zelfs een doelpunt voor Groeneweg. Een foutje van Tom werd genadeloos afgestraft door de bezoekers.

Wellicht hadden de oranjehemden de tegentreffer nodig om wakker te worden, want in het vervolg werd het spel van de thuisploeg beter. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Een verre inworp van Sjors werd verlengd, waarna Bart met het hoofd doel trof. Het hoogtepunt van de wedstrijd volgde vervolgens direct na rust. Pim ontving de bal aan de rechterzijde van het strafschopgebied, speelde zich vrij met een vlotte schaarbeweging en haalde vervolgens verwoestend hard uit. Het leer verdween in de kruising, de doelman bleef verbouwereerd achter. Een prachtdoelpunt.


Jeugdspelers
Nadat Tom even later met puik keeperswerk de gelijkmaker voorkwam en een inzet van Hein door een Groeneweg-speler van de doellijn werd gehaald, gooide Rens de wedstrijd in het slot. In de week dat de middenvelder aankondigde na dit seizoen een punt te zetten achter zijn actieve voetballoopbaan was hij van dichtbij verantwoordelijk voor de 3-1.

Vermeldenswaardig waren in het vervolg in de invalbeurten van jeugdspelers Bas Naalden en Jorg van Gastel, waarbij laatstgenoemde zijn debuut maakte in de hoofdmacht. Beide jongelingen maakten tijdens hun invalbeurt een prima indruk. Tot enige teleurstelling van de jeugdige invallers zag de arbiter geen reden om veel blessuretijd bij te trekken. Hij floot kort na het verstrijken van de officiële speeltijd af. Dat fluitsignaal vormde direct het startsignaal voor een mooie feestavond in Jungle Akkermolen.

24 wedstrijden, 58 punten en een tweede plaats in de eerste klasse. Onwerkelijk haast, de prestaties van Klein-Zunderts trots dit seizoen. En wie weet waar het nog gaat eindigen, met de nacompetitie nog in het verschiet. Moerse Boys opent de nacompetitie aanstaande zondag tegen hoofdklasser Vlissingen. Decor is Akkermolen, daar waar Moerse Boys al zestien maanden ongeslagen is. Daar waar thuiszeges steeds meer traditie lijken te worden. Tot zondag!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Hein Coremans – Rens van Laerhoven (Jorg van Gastel) – Joris Goossens – Sjoerd Broos (Bas Naalden) – Rik Mol – Sjors Goossens – Cas van den Broek – Daan van den Broek (Mitchel van Overveld) – Pim Goossens.