Moerse Boys verslaat DHC en geeft uitstekend signaal af

Moerse Boys heeft na een aantal roerige dagen een duidelijk signaal afgegeven aan alles en iedereen op Akkermolen. Klein-Zunderts vlaggenschip zag de titeldroom vorige week in rook opgaan, maar voor eigen publiek toonde de spelersgroep dat er nog volop energie is om de promotiedroom wél werkelijkheid te laten worden. Subtopper DHC werd op eigen veld met 3-1 verslagen.

Een waterkansje op het kampioenschap resteert nog, niet meer dan dat. De uitsluiting van BMT door de KNVB maakte vorige week veel los bij voetbalminnend Klein-Zundert, maar daarover is inmiddels genoeg gezegd en geschreven. Koploper VOC zegevierde ook deze zondag ruim en kan volgende week, als Moerse Boys een vrij weekend heeft, het pleit beslechten. Het Klein-Zundertse vizier kan daardoor langzaamaan op de nacompetitie. Alleen als VOC volgende week punten morst, valt de beslissing in de titelstrijd pas op de allerlaatste speeldag.

Nachtkaars
Van een dergelijk scenario zal hoofdtrainer Jurgen Arnouts niet uitgaan. “Dit seizoen mag niet als een nachtkaars uitgaan”, waren vrijdag zijn duidelijke woorden tegenover BN De Stem, min of meer vooruitlopend op het nacompetitieavontuur. Op deze zonnige lentedag zetten zijn spelers die woorden kracht bij. Gezien het feit dat ook opponent DHC al een nacompetitieticket in handen had, werd het treffen van vandaag gezien als een mooie krachtmeting. Met name vóór rust maakten de oranjehemden zo nu en dan veel indruk. Daarbij werd het gesteund door een razendsnel openingsdoelpunt.

Nauwelijks drie minuten stonden er op de klok toen Daan het evenwicht in de stand verstoorde. Pim veroverde de bal, hield overzicht en bereikte de mee opgekomen Daan. De balaanname van de nummer tien oogde vervolgens allesbehalve optimaal, maar diens uithaal benaderde perfectie. Hij liet de Delftse sluitpost kansloos.


Niet lang na de openingstreffer diende de volgende mogelijkheid zich aan. Ditmaal legde Daan de bal klaar voor Bart, die op de doelman stuitte. Moerse Boys begon furieus, maar moest waakzaam blijven. Met name in de voorste linie beschikt DHC immers over veel kwaliteit, met Yordi Brouwer, voormalig jeugdspeler van Liverpool en Ajax, als absolute blikvanger. De centrumspits was met een kopbal dichtbij de gelijkmaker.

Het waren echter niet de voorwaartsen van DHC, maar de topschutter van Moerse Boys die het doelnet binnen het half uur liet dansen. Eerst werd een doelpunt van Pim nog afgekeurd wegens buitenspel, maar een minuut later werkte de centrumspits zich alsnog op het scoreformulier. Daan en Pim wisselden van rol: eerstgenoemde fungeerde als aangever, Pim trapte van dichtbij ziedend hard raak. Daarmee werd niet voorkomen dat de marge bij rust toch maar één treffer bedroeg. Een kwartier na de verdubbelaar van Pim, op slag van rust, toonde DHC-spits Brouwer immers zijn klasse. Hij schoot vanaf een meter of twintig onberispelijk, via de binnenkant van de paal, binnen.


Ook in de tweede helft was Moerse Boys aanvankelijk de bovenliggende partij, resulterend in een uitgelezen mogelijkheid voor Daan en een schietkans voor Cas, maar verzuimd werd om verder afstand te nemen. Naarmate het duel vervolgens vorderde, werden de oranje-witten steeds meer met de rug tegen de muur gezet. Het laatste half uur was eenvoudigweg niet overtuigend aan Moerse Boys-zijde. Tom was bij de pinken toen DHC bijna profiteerde van een slordigheid in de Klein-Zundertse opbouw. De goalie redde fraai. Kort daarvoor zagen de bezoekers een treffer worden afgekeurd, waardoor de stand wat betreft afgekeurde doelpunten in evenwicht was.

Counter
Waar DHC de druk opvoerde, was het in de allerlaatste seconde Moerse Boys dat het verdict velde. Een vlijmscherpe counter was de bezoekers te machtig. Pim kopte eerst nog op de lat, maar de rebound was vervolgens een prooi voor Rik. De kilometervreter bepaalde de eindstand met een rake kopbal op 3-1.


De spelers van Moerse Boys spraken vandaag niet met woorden, maar met de voeten. Daar waar ze goed in zijn. Want ook als Klein-Zunderts trots naast het kampioenschap grijpt, is er nog enorm veel om voor te spelen. De spelersgroep is er klaar voor, de supporters hopelijk ook. Volgende week geen competitievoetbal voor ons vlaggenschip, de week erop Groeneweg-thuis. Tot dan!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Rik Mol – Leroy Daems – Joris Goossens – Sjoerd Broos – Bart van den Broek – Rens van Laerhoven (Hein Coremans) – Sjors Goossens – Cas van den Broek – Daan van den Broek (Mitchel van Overveld) – Pim Goossens.