Moerse Boys vergaart twee bonuspunten in restant tegen BMT

Op haast heroïsche wijze heeft Moerse Boys zondagmiddag twee bonuspunten vergaard in de race om het kampioenschap. In de resterende tien minuten tegen een negental van BMT slaagden de elf oranjehemden erin om de zo begeerde, derde treffer te produceren. Met een wonderschoon doelpunt liet Daan een goed bevolkt Akkermolen exploderen. Het werd 3-2.

Het verhaal was vooraf bekend. Moerse Boys – BMT werd in oktober zo’n tien minuten voor tijd gestaakt bij een stand van 2-2. De arbiter, die de Haagse formatie al twee rode kaarten had voorgehouden, voelde zich bedreigd door de bezoekers en blies voortijdig af. In december werd in het restant niet gescoord, maar BMT stelde een niet-speelgerechtigde speler op. De Hagenaars kregen punten in mindering en het restant werd opnieuw ingepland. Deze zondag dus.

Een groot deel van de oranje-witte aanhang verzamelde zich vlak voor de aftrap langs de zijlijn, aan de kant van de entree van het veld. Moerse Boys speelde immers richting de kantine. Daar, bij dat doel, diende het te gebeuren voor Klein-Zunderts trots. Met Mitchel als extra aanvaller startte trainer Jurgen Arnouts extra offensief. Een tien minuten durende zoektocht naar een bevrijdend doelpunt resteerde.

Vaderschap
Mocht de trefzekerheid van de oranjehemden binnen de lijnen de recentelijke productiviteit van buiten de lijnen benaderen, dan kon het een mooie zondag worden. Zoveel was op voorhand zeker. Een ware babyboom is immers aanstaande binnen de Klein-Zundertse selectie. Recentelijk kondigde aanvoerder Joris het aanstaande vaderschap aan, terwijl vorige week ook Marvin de komst van een tweede Beertje wereldkundig maakte. Vandaag, na afloop van BMT-thuis, bracht ook Leroy heuglijk kindernieuws.

Zo vruchtbaar als het liefdesleven van de selectiespelers de laatste tijd, zo vruchtbaar werd ook de zoektocht naar de bevrijdende, derde treffer.  Al snel na het eerste fluitsignaal was Pim dichtbij het openingsdoelpunt. Een hoekschop werd bij de eerste paal verlengd door Joris, waarna de topschutter op acrobatische wijze de bal richting doel volleerde. De BMT-doelman stond echter goed gepositioneerd en kon betrekkelijk eenvoudig keren.

Hertogstraat
Niet veel later was het alsnog raak. De manier waarop was bijzonder fraai. Leroy kwam in balbezit in het vijandelijke strafschopgebied en bleef ijzig kalm. Hij legde de bal klaar voor Daan, die het leer met een schitterende kromming richting de verre hoek trapte. De BMT-doelman kansloos, het Moerse Boys-publiek door het dolle heen. De ontlading was er een van buitengewone proporties, de vreugde-uitbarsting was tot in de Hertogstraat te horen. Moerse Boys flikte het wederom.


Waar de minuten aanvankelijk voorbij leken te vliegen, daar leek iedere seconde na de treffer plots een eeuwigheid te duren. Toch kwam Moerse Boys niet meer in de problemen. Teun, die de afwezige Tom verving, hield zijn doel zonder veel problemen schoon. Moerse Boys zegevierde en greep en passant ook de eerste periode. De Klein-Zundertse aanhang vormde een erehaag. Voor de zoveelste keer dit seizoen.

Door weinigen verwacht, maar bijzonder aangenaam, de overwinning van deze middag. Moerse Boys deed uitstekende zaken in de top van de ranglijst en naderde koploper VOC tot op één punt. Daarbij komt dat ons vlaggenschip nog één wedstrijd tegoed heeft. Een zondag zoals je hem vooraf wenst. Volgende week de volgende finale, uit bij Spartaan’20. Tot dan!

Opstelling Moerse Boys: Teun Bastiaensen – Bart van den Broek – Joris Goossens – Leroy Daems – Sjoerd Broos – Marvin de Beer – Rik Mol – Daan van den Broek – Cas van den Broek – Pim Goossens – Mitchel van Overveld.