Moerse Boys valt in de prijzen tijdens BN De Stem Awards

Moerse Boys is vrijdagavond de grote winnaar geworden van de BN De Stem Awards. In de kantine van vv Hoeven ging de trots van Klein-Zundert met twee eretitels aan de haal. Daan van den Broek werd verkozen tot Speler van het Jaar, terwijl Moerse Boys als team de award voor Ploeg van het Jaar in ontvangst mocht nemen. Het werd een geslaagde avond voor ons vlaggenschip.

De awards vormen de bekroning op een fantastisch seizoen, dat de komende weken hopelijk een onvergetelijk slot krijgt. Daarbij zal BN De Stem bij de besluitvorming vermoedelijk ook voorgaand seizoen in ogenschouw hebben genomen, omdat Moerse Boys toen ook al historie schreef met een kampioenschap in de tweede klasse. Toen werden de oranje-witten in de verkiezing voor Ploeg van het Jaar verslagen door Rood-Wit. Dit jaar ging de bokaal dus mee naar Klein-Zundert.


Ploeg van het Jaar
Bij afwezigheid van aanvoerder Joris Goossens nam Marvin de Beer de trofee in ontvangst. Voor de camera van het regionale medium toonde de linkerflankspeler zijn blijdschap. “Deze prijs betekent heel veel voor ons. Hier doe je het voor als voetballer”, aldus Marvin, die desgevraagd ook het belang van de trouwe aanhang onderstreepte. “Toen we twee jaar geleden degradeerden, kregen we een staande ovatie. Zoiets vergeet je niet. Onze supporters zijn er in goede en slechte tijden. Die steun die we krijgen, dat geeft ons soms net dat extra zetje dat we nodig hebben.”

Speler van het Jaar
Ook Daan viel in de prijzen. Zijn derde nominatie voor de eretitel Speler van het Jaar resulteerde voor hem dan eindelijk in een award. De spelmaker was trots, evenals zijn aanwezige opa, oma, ouders, broer en vriendin, maar uiterst bescheiden tegenover BN De Stem. “Ik had dit niet helemaal verwacht, maar ik ben heel trots. Drie keer scheepsrecht is in dit geval van toepassing”, lachte Daan, verwijzend naar zijn drie nominaties. “Waarom ik het niet had verwacht? Omdat onze prestatie dit seizoen echt een teamprestatie is. Ik voel me niet echt de uitblinker van dit team. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten, iedereen draagt zijn steentje bij.”

Jurgen Arnouts
Trainer Jurgen Arnouts greep naast de award voor de beste trainer van het afgelopen seizoen. Die eer viel ten deel aan Baronie-trainer Jurriaan van Poelje. Dat Daan zijn award in zijn speech ook opdroeg aan de Klein-Zundertse succestrainer, was veelzeggend. “Wat mij betreft had Jurgen die award verdiend. Jurgen heeft echt wat teweeg gebracht toen hij twee jaar terug terugkeerde bij Moerse Boys. Hij heeft een nieuw systeem ingepast en daarmee draaiden we, na het kampioenschap van vorig jaar, dit jaar ook weer bovenin mee. Ik vind zijn werk knapper dan mijn werk.”


‘Een volksclub’,’ altijd veel publiek langs de lijn’. De presentatoren van de BN De Stem Awards hadden lovende woorden over voor de vereniging Moerse Boys. Spelers en staf van het eerste elftal vierden de award uitbundig bij café ’t Tapperijke in Hoeven. De ultieme beloning voor dit fantastische vriendenteam moet de komende week gestalte krijgen, te beginnen aanstaande maandag tegen SC Bemmel. Een volgepakt Akkermolen zal zich ook dan weer achter de oranjehemden scharen.