Moerse Boys sluit week van uitersten af als periodekampioen

Moerse Boys heeft een bewogen  en emotionele week afgesloten met een historische periodetitel. Daags na het overlijden van erelid Harrie van Trijp (82) veroverde Klein-Zunderts trots via een 4-1-thuiszege op Spartaan’20 de tweede periode in de eerste klasse. Een week van uitersten kreeg zo een onvergetelijk einde.

Trots
“Ik ben vooral heel trots”, vertelde Harrie, nippend uit een bakje koffie. “Trots dat ik lid mag zijn van deze club.” Hij herhaalde de woorden meermaals, alsof hij ze daarmee extra wilde onderstrepen. In oktober werd Harrie geïnterviewd voor de jubileumfilm van Moerse Boys. Harrie verklaarde die avond bij café Den Hoek zijn liefde voor de club, maar hij klonk vooral dankbaar. Dankbaar dat hij überhaupt deel mocht uitmaken van deze vereniging. Dankbaar dat die jongens van de selectie altijd nog een praatje met hem maakten (“ondanks dat ik ze vroeger vaak genoeg heb uitgescholden als jeugdleider”). Het was een ietwat kromme beredenering van iemand die de club juist mee opbouwde. Moerse Boys moet Harrie dankbaar zijn, niet andersom. Ongetwijfeld was Harrie ook gisteren trots geweest. Enorm trots.

Moerse Boys bewees het erelid zondag een laatste dienst. Een hoofdrol was weggelegd voor de maandagploeg, de kameraden van Harrie. De mannen op leeftijd, die iedere maandag het sportpark aan kant maken. Zij gingen de spelers voor bij het betreden van het veld, een strakgetrokken Moerse Boys-vlag in de handen. De vlaggen op Akkermolen hingen halfstok, de minuut stilte was respectvol, familie van Harrie langs de lijn. De zon scheen, geen wolkje aan de lucht en een historische prestatie van het vlaggenschip. Alsof het zo moest zijn. Harrie lachte mee. Ongetwijfeld.

Reden tot lachen was er immers ook zeer zeker deze middag. Moerse Boys ging vrolijk verder waarmee het al maandenlang bezig is: punten pakken, overwinningen boeken. Ditmaal werd Spartaan’20 over de knie gelegd. Weer was het niet zo dat Moerse Boys de opponent weg speelde – een gedeelte van de eerste helft was toch echt voor de bezoekers – maar altijd was er het vertrouwen dat het wel weer goed kwam.

Broer en Zus-dag
Deze zonnige zondag op Akkermolen werd door de oranjehemden het vermoeden gewekt dat het Nationale Broer en Zus-dag was. Joris in de armen bij Sjors, Bart in innige omhelzing met broertje Cas. Zelden waren de gebroeders zo blij met elkaar als gisteren. Eerst was het aanvoerder Joris die een afgemeten vrije trap van broertje Sjors tot doelpunt promoveerde. Op slag van rust, een beter moment is niet denkbaar. Spartaan’20 kreeg net het gevoel dat er wat te halen viel. Niet dus.


In de tweede helft was het de beurt aan Bart. Hij vormde het eindstation van een vlot lopende aanval en trapte onberispelijk raak. Aangever? Broertje Cas. Met de treffer net na rust vergrootte Moerse Boys de marge vlak na rust tot twee doelpunten. Vervolgens deed doelman Tom iets wat hij haast nooit doet. Hij blunderde. De goalie tastte mis bij een hoekschop en prompt was de spanning terug. Even later volgde de Spartaan ’20-doelman het voorbeeld van zijn collega. Hij schatte een vrije trap volledig verkeerd in, Pim profiteerde dankbaar. In de verre verte hoorde je iemand roepen: pannenkoek!


Het doelpunt van Pim maakte aan alle spanning een einde. Toen vervolgens doorsijpelde dat VUC, de enige overgebleven concurrent in de tweede periode, onderuit was gegaan, realiseerde men zich dat het weer een historische dag ging worden. De 4-1 van Pim – een intikker na goed voorbereidend werk van Cas en Mitchel – was nog een fijne aanvulling. Het was direct de eindstand.

Missie
Veelzeggend was vervolgens de reactie van de spelers, vlak na het laatste fluitsignaal. De technische staf riep de manschappen bijeen op het veld. Daar bracht verzorger Ron het verlossende woord: periodekampioen! Even klonken vreugdekreten, vuisten gingen de lucht in, high fives werden uitgedeeld. Maar toch, echt uitzinnig waren de oranje-witten niet. Zij hebben een groter doel voor ogen. Moerse Boys is bezig aan een missie die moet leiden tot het kampioenschap, tot hoofdklassevoetbal. Toch is het fijn om al verzekerd te zijn van nacompetitievoetbal, mocht de missie onverhoopt mislukken.

Moerse Boys gaat dus in de polonaise richting carnaval, richting de oliebollen cup. De week erna wacht een lastige uitwedstrijd in Den Haag. VUC is dan de tegenstander. Alaaf!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Bart van den Broek – Leroy Daems – Joris Goossens – Sjoerd Broos – Marvin de Beer – Rik Mol – Sjors Goossens (D’josja Pertijs) – Cas van den Broek – Daan van den Broek (Mitchel van Overveld) – Pim Goossens.