Moerse Boys – SC Bemmel: niet 11 tegen 11, maar 1100 tegen 11

Of er nog nieuws over Moerse Boys was. Het was een cynische vraag van iemand onder een nieuwsbericht over Halsteren, afgelopen week op de Facebookpagina van BN De Stem Amateurvoetbal. Ik moest lachen en kon me er wel iets bij voorstellen. Een dag later vroegen mensen zich hardop af of de verslaggever wellicht zelf bij Moerse Boys voetbalt, zo vaak ging het over die voetbalclub met pit, in de kleur oranje-wit.

Goednieuwsshow
De goednieuwsshow over De Moer kent dan inmiddels ook wel heel veel afleveringen. Ik kan me zo voorstellen dat als je in het zesde van PCP speelt of materiaalman bent bij VV Oosterhout dat je dan niet per se zit te wachten op wéér een lofzang op Moerse Boys. Ons zal het echter worst wezen. Wij genieten van elke bevestiging van hetgeen wij al jaren weten. Dat Moerse Boys de mooiste club op de voetbalvelden is.

Maandag 10 juni 2019 kan opnieuw bijgeschreven worden in de oranje-witte geschiedenisboeken. Tegen SC Bemmel speelt het eerste een wedstrijd die een jaar geleden voor onmogelijk werd gehouden. Een wedstrijd die ons een finaleplaats moet bezorgen, een beslissingswedstrijd die zijn weerga niet kent en uiteindelijk een happy end aan een ongekend voetbalsprookje moet vormen. De hoofdklasse lonkt.

Er is, zeker in dit jubileumjaar, al heel veel gezegd over De Moer. Over het eerste elftal. Maar zeker ook over de club als geheel. Zo ook afgelopen vrijdag weer, bij de prijsuitreiking van de voetbalawards. Zo ook in BN De Stem. Er is al veel gezegd over het collectief. Over de supporters. Over de vriendschap. Over de club. Ik ga dit allemaal niet herhalen, want iedereen weet dit inmiddels wel. Zelfs de materiaalman van VV Oosterhout en de hangende schaduwspits van PCP 6 weten dit inmiddels. Maar de hoofdklasse lonkt.

1100 tegen 11
Het sprookje blijft voortduren en daar zijn we met z’n allen bij aanwezig, omdat wij met z’n allen inmiddels weten dat wij óók onderdeel zijn van dit sprookje. Morgen is het geen 11 tegen 11. Morgen is het 1100 tegen 11.
Morgen speelt ons fantastische 1e elftal tegen SC Bemmel.
Morgen spelen de mini-pupillen tegen SC Bemmel. Morgen speelt Ut Zaoterdag tegen SC Bemmel. Morgen spelen alle spelersvrouwen tegen SC Bemmel.
Morgen speelt het G-team tegen SC Bemmel.
Morgen spelen alle oud-Moerse Boys-spelers en -trainers tegen SC Bemmel.
Morgen speelt Klein Zundert tegen SC Bemmel.
Morgen spelen de supporters tegen SC Bemmel.
Morgen speelt elke trotse en trouwe sponsor tegen SC Bemmel.
Morgen spelen al die trotse vaders en moeders, opa’s en oma’s, tegen SC Bemmel.
Morgen speelt de maandagploeg tegen SC Bemmel.
Morgen spelen alle helden en heldinnen die we helaas moeten missen tegen SC Bemmel.
Morgen speelt Moerse Boys tegen SC Bemmel.
Morgen spelen we allemaal tegen SC Bemmel.

De hoofdklasse lonkt!