Moerse Boys revancheert zich en boekt ruime derbyzege

Moerse Boys heeft zich zaterdag op ultieme wijze gerevancheerd voor de derbynederlaag eerder dit seizoen. Dorpsgenoot Zundert werd op een fantastische voetbaldag met 4-1 teruggestuurd naar sportpark De Wildert en dat was terecht. De derbyzege werd op grootse wijze gevierd.

Zege van heel de club

Een zege van heel de club. Zo omschreven enkele spelers de overwinning kort na afloop van het duel. Daarmee sloegen zij de spijker op zijn kop. Natuurlijk verdienden de spelers zelf het grootste compliment, zij waren het immers die met hun voetbal de rivaal aftroefden en Akkermolen lieten exploderen. Maar het waren net zo goed de vele vrijwilligers en supporters die deze zaterdag 7 april onvergetelijk maakten. Al vroeg in de ochtend was men met man en macht in de weer om het sportpark ‘derby-klaar’ te maken. Met succes.

In de dagen voorafgaand bouwde de spanning zich op. In de plaatselijke supermarkt, bij de lokale friettent en op social media herinnerden de rood-zwarten hun oranje-witte rivaal fijntjes aan de heenwedstrijd (2-1-zege voor Zundert), terwijl de Moerse Boys-aanhang de dorpsgenoten wees op de ranglijst. Daar bezetten de oranjehemden immers de koppositie. Voorpret alom dus, maar op zaterdagavond 18.00 uur moest het gebeuren.

Van goed voetbal was deze avond vaker niet dan wel sprake, maar dat moest de toeschouwer voor lief nemen. Een derby draait niet alleen om vlotte combinaties en fijne techniek, een derby draait om veel meer dan dat. Om vechtersmentaliteit bijvoorbeeld, ten koste van alles willen winnen. Bloed aan de paal, darmen in het net. Daarin was Moerse Boys zaterdag ijzersterk. Koste wat het kost wilden de spelers een nieuw derbyverlies voorkomen.

Zuid-Amerikaanse sferen
Terwijl de supporters zorgden voor Zuid-Amerikaanse sferen met een enorme hoeveelheid vuurwerk, startte Moerse Boys uitstekend aan de dorpsclash. Een minuut of vijf was het treffen onderweg, toen de jarige Pim de openingstreffer liet noteren. Marvin ontsnapte aan de buitenspelval en leverde een lage voorzet af, Pim won een onderling duel en tikte binnen. De treffer werd gevierd met medespelers, maar ook met het publiek. Dat gebeurde bij iedere oranje-witte treffer deze avond. Steeds weer werd de aanhang betrokken bij de feestvreugde, tekenend voor het heersende wij-gevoel binnen de club.


Zundert was vervolgens niet bij machte om grote kansen af te dwingen. Een handvol corners en vrije trappen leverden voor de bezoekers niets op. Wel liepen de gasten nog voor rust tegen vier gele prenten aan. Aan de overzijde was De Moer  wat dreigender. Daan trapte in kansrijke positie naast de bal, terwijl Pim vrij voor de doelman naast schoof.

Eerste doelpunt
Op slag van rust, toen een deel van het publiek al aan de bar stond om goudgele rakkers te bestellen, vergrootte Klein-Zunderts trots de marge. Rik liftte de bal over de Zundertse doelman heen tegen de touwen. De kilometervreter maakte zijn eerste treffer in de hoofdmacht, uitgerekend in de Zundertse derby. Overvallen door emoties snelde de doelpuntenmaker na zijn treffer richting de zijlijn, richting zijn vader. De jongeling werd bedolven onder zijn ploeggenoten.

Tien minuten na rust leek het pleit beslecht. Pim onderschepte een terugspeelbal, behield overzicht en bood Daan een haast niet te missen kans. De marge was drie, met nog ruim een half uur op de klok leek de wedstrijd gespeeld. Maar amper een minuut later produceerde Zundert de aansluitingstreffer. Een afgeslagen bal werd door aanvaller Tim Goethals tegen de touwen getrapt.

Na die 3-1 drong Zundert wat meer aan. Het had meer de bal, schoof wat meer op richting het doel van Tom. Organisatorisch zat het echter goed in elkaar bij Moerse Boys, waardoor echt grote kansen uitbleven. Nimmer hoefde Tom zich buitengewoon in te spannen om een tegentreffer te voorkomen. Met nog tien minuten op de klok maakte Pim aan alle rood-zwarte illusies een eind. De spits maakte alleen voor de keeper geen fout en wipte subtiel binnen.


De spanning was weg, de zege was binnen. Nog voor het laatste fluitsignaal klonk, werd het oranje-witte vuurwerk ontstoken. De nederlaag van oktober was vergeten. Moerse Boys mag zich voorlopig Zunderts beste noemen. Maar Moerse Boys wil meer. Moerse Boys wil kampioen worden. En in de strijd om de titel leverde ook deze zege ‘maar’ drie punten op. Donderdagavond speelt Klein-Zunderts trots weer, uit bij Rijen. Ook dan zal de club zich weer verenigen, ook dan zullen de supporters massaal aanwezig zijn. Aftrap 20.00 uur.

Voorjaarsclinic
Wil jouw kind over enkele jaren ook schitteren voor zo’n groot publiek, droomt jouw telg ook van voetballen in het oranje-wit van Moerse Boys? Kom dan naar de voorjaarsclinic op 13 april en laat hem of haar kennismaken met onze vereniging.

Hieronder een greep uit de grote hoeveelheid foto’s die gemaakt zijn. Nog meer foto’s zijn te vinden via deze link.