Moerse Boys maakt geen fout in Rijen en slaat gat

Moerse Boys heeft donderdagavond de volgende horde op weg naar het kampioenschap genomen. Op het fraaie sportpark De Vijf Eiken in Rijen was de koploper van 2E met 3-0 te sterk voor de plaatselijke vv. Het werd na afloop nog mooier, toen positieve berichten uit Tilburg de oranjehemden bereikten.

Want waar Klein-Zunderts trots ook het volgende obstakel ontweek, daar struikelde concurrent Sarto over laagvlieger MOC’17. Naarmate de avond vorderde, diende een verliespartij voor Sarto zich meer en meer aan. De gasten kwamen op 0-1, 0-2 zelfs. Aan het eind van de rit was het 1-4 en daarmee morste concurrent Sarto drie kostbare punten in de titelstrijd.

Groot contrast
Voor Moerse Boys zelf was het contrast groot ten opzichte van zaterdag. Toen toonde het zich voor een kleine 2000 toeschouwers de sterkste in de Zundertse derby in een atmosfeer waarvan je als amateurvoetballer droomt. Deze donderdagavond geen vuurwerk en vermoedelijk slechts een tiende van het aantal toeschouwers. Maar wel weer een effectief en scherp Moerse Boys, scorend op de juiste momenten.

Hoewel de uitslag mogelijk anders doet vermoeden, was Rijen-uit zeker niet just a walk in the park. De gastheer speelde met het mes tussen de tanden en had in de voorhoede enkele behendige spelers. En wat als de groen-gelen de eerste de beste mogelijkheid wel hadden benut? Dan had het weleens heel anders kunnen lopen.  De Rijen-aanvaller schoof de bal rakelings voorlangs.

Kopie
Een kwartier later – tussendoor miste zowel Rijen als Moerse Boys in kansrijke positie – brak Pim de ban. De aanvaller verkeerde al weken in uitstekende vorm en dat etaleerde hij ook op deze donderdagavond. Met een perfecte steekpass zette Daan zijn ploeggenoot alleen voor de keeper. Pim liftte het leer over de doelman en trof doel. De vergelijking met zijn bevrijdende doelpunt uit bij VOAB was snel gemaakt.

De oranje-witte verdubbelaar volgde snel, maar niet nadat Rijen direct na de openingstreffer een mogelijkheid had gemist. Wild trapte een Rijen-aanvaller het leer over het doel van Tom. Aan de overzijde was Daan beduidend koeler toen hij de bal vlakbij het doel voor zijn voeten kreeg. De aanval werd opgezet door Sjors, waarna Marvin met zijn voorzet Bart bereikte. De vleugelspeler legde op zijn beurt klaar voor Daan, die eenvoudig raak schoot. In het restant van de eerste helft nam De Moer het heft in handen. Pim had de definitieve beslissing op zijn schoen, maar raakte de paal.

In de tweede helft – met Mitchel als vervanger voor een licht geblesseerde Daan – veranderde het spelbeeld enigszins. Rijen had meer de bal, drong wat meer aan en kreeg ook wat kansen. Zo was Tom te laat bij een diepe bal, maar verdween de Rijense inzet naast het doel. Even later was de doelman wel bij de pinken, toen hij katachtig redde op een hard schot.

Rentree Siemen
De beslissing viel niet veel later aan de andere kant. Sjors schilderde een vrije trap op het hoofd van broertje Pim, die zijn veertiende seizoenstreffer tegen de touwen knikte. Met de rake kopbal van Pim was het duel beslist. Marvin en Pim werden nog gespaard, waarbij met name de invalsbeurt van Siemen het vermelden waard was. De pijlsnelle vleugelspeler maakte na een poos afwezigheid zijn rentree in de hoofdmacht.

Moerse Boys gaat dus onverstoord verder, overtuigd van zichzelf, met een duidelijk doel voor ogen. De voorsprong op naaste belager Sarto werd uitgebreid tot vijf punten. Maar pas op: zondag wacht een uitduel met MOC’17 en laat dat nou net de ploeg zijn die De Moer zijn laatste verlies toediende en donderdag dus ook Sarto versloeg. Een ware reuzendoder dus. Wees gewaarschuwd!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Bart van den Broek – Leroy Daems – Mark Foesenek – Sjoerd Broos – Marvin de Beer (Gijs Klep) – Joris Goossens – Sjors Goossens – Rik Mol – Daan van den Broek (Mitchel van Overveld) – Pim Goossens (Siemen Boomaerts)