Moerse Boys maakt geen fout in Gouda en legt druk bij VOC

Moerse Boys heeft zondagmiddag geen fout gemaakt in de strijd om het kampioenschap. In Gouda boekte het Klein-Zundertse vlaggenschip een regelmatige overwinning op middenmoter Olympia (1-3). Met dat resultaat legde het de druk bij koploper VOC, dat maandag op bezoek gaat bij nummer vier DHC.

Two-horse race
Dat de strijd om het kampioenschap in de eerste klasse B een two-horse race wordt, tekent zich al enige tijd af. VOC en Moerse Boys strijden al wekenlang om de koppositie. Momenteel heeft koploper VOC één verliespunt minder dan de runner-up uit Klein-Zundert. Iedere misstap kan desastreuze gevolgen hebben, elk puntenverlies kan fataal zijn. Het kampioenschap kan worden beslist door één geniale ingeving, door één fatale mispeer. Niets staat een extreem spannende apotheose in de weg. Voetbalminnend Klein-Zundert hoopt daarbij vanzelfsprekend op Moerse Boys als winning horse.


Zondag, op eerste paasdag, zette Klein-Zunderts trots een stap in de goede richting. In een zonovergoten Gouda rekende het zonder veel moeite af met Olympia, dat eerder in het seizoen op Akkermolen nog op een 6-1-nederlaag was getrakteerd. De uitslag liep ditmaal niet zo hoog op, maar ook nu hadden de oranjehemden niet veel te duchten van de rood-zwarten. Desondanks werd het krachtsverschil pas in de tweede helft uitgedrukt in de score.

In het eerste bedrijf faalde Moerse Boys al een aantal keer in kansrijke positie, waarbij Bart het dichtstbij een doelpunt was. Op aangeven van Rens schoot hij van dichtbij op de doelman. Later verzuimde Bart om een cadeautje van een Goudse verdediger uit te pakken, terwijl Cas in kansrijke positie naast schoot. Aan de overzijde haalde Tom eenmaal opgelucht adem, toen een lob van grote afstand snelheid mistte. De goalie kon simpel oprapen.

Topschutter
Dat topschutter Pim vervolgens direct na rust de ban brak, was uitermate aangenaam. Sjors trapte een hoekschop, de centrumspits knikte van dichtbij binnen. De boomlange nummer 2 van Olympia had ditmaal geen passend antwoord op de kopkracht van Pim, die zijn doelpuntentotaal met het kopdoelpunt opvijzelde tot achttien treffers. De aanvaller doet met dat aantal volop mee in de top van het Zilveren Schoen-klassement van BN De Stem.


Niet lang na het openingsdoelpunt deed ook een andere, makkelijk scorende Klein-Zundertenaar een duit in het zakje. Onberispelijk trapte Daan een vrije trap van een meter of twintig tegen de touwen. Dat de vrije trap ietwat gemakkelijk werd toegekend door de arbiter, was tegen het zere been van de thuisploeg. In de commotie die ontstond na de treffer kreeg een Olympia-speler een rode kaart voorgehouden. Daarmee leek de wedstrijd in een vroegtijdig stadium beslist.

Zomeravondvoetbal
Het resterende half uur had veel weg van zomeravondvoetbal. En dat nota bene op een zondagmiddag in de lente. Moerse Boys hoefde niet, Olympia kon niet. Tegenvallers waren in het vervolg het uitvallen van achtereenvolgens doelman Tom, Bart en Sjoerd. Op het oog gingen zij naar de kant met lichte pijntjes, uit voorzorg bovenal. Mitchel, een van de invallers, was met een omhaal en een kopbal nog dichtbij een doelpunt, maar zijn vizier stond deze middag enkele centimeters te hoog afgesteld. Dat gold niet voor het vizier van Pim, die in de slotfase vanaf de penaltystip de derde van de middag en zijn negentiende van het seizoen produceerde. Het slotwoord was vervolgens voor Olympia: invaller-doelman Teun was kansloos op een kopbal van dichtbij.

Een zorgeloze middag voor Moerse Boys, dat zonder  kleerscheuren terugkeerde uit Gouda. De druk op koploper VOC werd opgevoerd. Voor De Moer resteren nog vier competitieduels, waarvan drie op het eigen Akkermolen. Te beginnen aanstaande zondag. Tegenstander is dan Den Hoorn. Tot dan!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse (Teun Bastiaensen) – Rik Mol – Leroy Daems – Joris Goossens – Sjoerd Broos – Bart van den Broek (Siemen Boomaerts) – Rens van Laerhoven (Mitchel van Overveld) – Sjors Goossens – Cas van den Broek – Daan van den Broek – Pim Goossens.