Moerse Boys kruipt door het oog van de naald tegen VELO

Moerse Boys is zondag door het oog van de naald gekropen. Op het kunstgras van laagvlieger VELO leek de hervatting van de competitie uit te monden in duur puntenverlies, met verlies van de koppositie als onaangenaam gevolg. In de slotfase kantelde de oranjehemden het duel echter volledig. Met twee rake kopballen was Mitchel van Overveld goud waard. Het werd 2-3.

Harry Houdini
Op deze druilerige winterdag trad Mitchel in de rol van Harry Houdini, de koning van de ontsnapping. De aanvaller, die in de basis startte vanwege een blessure bij topschutter Pim, bleek voor Klein-Zunderts trots deze middag de sleutel om de VELO-poort te openen. Met twee rake kopballen in de laatste tien minuten kroonde de voorhoedespeler zich tot man van de wedstrijd. Een heuse publiekswissel in blessuretijd vormde de beloning.

De twee opvliegingen waren uitermate welkom. In Wateringen leek het er immers lange tijd op dat Moerse Boys een valse start zou maken in 2019. Met VELO trof het op papier de ideale opponent om de competitie te hervatten. Pas vier punten sprokkelde de tegenstander van vandaag, terwijl eerder deze week bekend werd dat de club na het seizoen stopt met selectievoetbal op zondag. Een besluit dat een gebrek aan motivatie als gevolg zou kunnen hebben, maar VELO leek er juist door bevrijd. Zonder zorgen kan de ploeg het seizoen afmaken. Moerse Boys beleefde allesbehalve een zorgeloze middag.

Moeizaam
Dat het zo moeizaam verliep, had Moerse Boys grotendeels aan zichzelf te wijten. Nooit bereikte het deze middag het niveau van voor de winterstop. De precisie ontbrak, te veel spelers speelden onder hun niveau. Daardoor had De Moer enorm veel moeite om het defensieve blok van de thuisploeg uiteen te spelen. Moerse Boys domineerde de wedstrijd wel, maar uitgespeelde kansen waren schaars.


Vervelend was ook dat de thuisploeg bijzonder effectief was. De mogelijkheden voor VELO waren uiterst spaarzaam, maar toch nam de laagvlieger twee keer de leiding. De openingstreffer – Tom was kansloos op een van richting veranderd schot – werd nog vóór rust ongedaan gemaakt door een rake kopbal van Joris, maar halverwege de tweede helft kwamen de oranje-witten opnieuw op achterstand. Een perfect uitgevoerde counter resulteerde in een doelpunt voor de gastheer.

Neusje
VELO haalde vervolgens alles uit de kast om het tempo uit de wedstrijd te halen. Daarin slaagde het alleraardigst, waardoor de koppositie van Moerse Boys behoorlijk in gedrang kwam. En juist op zulke momenten, wanneer de situatie uitzichtloos lijkt, staat Mitchel op. De spits heeft soms een ondankbare rol, als stand-in van topscorer Pim, maar in het verleden bewees hij meermaals een neusje te hebben voor belangrijke doelpunten. Het leverde hem zelfs de bijnaam Magic Mitch op, een bijnaam die hij deze middag eer aan deed.

De gelijkmaker van de bonkige spits viel een minuut of tien voor tijd, als slotstuk van een van de schaarse, goedlopende aanvallen. Bart leverde een afgemeten voorzet af, Mitchel kopte feilloos raak. Slechts enkele minuten later liet Mitchel alles en iedereen van Moerse Boys springen en dansen van blijdschap. Zijn tweede treffer had veel weg van het doelpunt van Joris. Weer trapte Daan een perfecte hoekschop en ditmaal zette Mitchel dus zijn hoofd tegen het leer. Van dichtbij kopte hij de ontzettend belangrijke 3-2 tegen de touwen. De houdini-act was geslaagd.


Moerse Boys bewees deze middag nog altijd terug te kunnen vallen op strijdlust, wanneer het voetballend niet wil vlotten. Nooit opgeven, altijd doorgaan. Het leverde De Moer deze zondag een belangrijke driepunter op en maakte de terugreis van ruim een uur heel wat aangenamer. Volgende week een absoluut topduel op Akkermolen. De koploper uit Klein-Zundert krijgt dan bezoek van nummer 2 VOC. Komt dat zien!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Bart van den Broek – Leroy Daems (Job de Meijer) – Joris Goossens – Sjoerd Broos – Marvin de Beer – D’josja Pertijs (Rik Mol) – Sjors Goossens – Cas van den Broek – Daan van den Broek – Mitchel van Overveld (Lars Jochems).