Moerse Boys JO19-1 kroont zich tot kampioen

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys JO19-1 kroont zich tot kampioen

Afgelopen dinsdag heeft Moerse Boys JO19-1 zich op een nat en winderig sportpark van directe concurrent VV Seolto tot kampioen gekroond van de 1e klasse (2e fase). Het spektakel van de competitie zat hem letterlijk in de staart. Met 4 punten voorsprong en een wedstrijd meer dan Seolto, leek het kampioenschap op voorhand bepaald. De 3e fase staat namelijk op het punt van beginnen. Desondanks had Seolto tot afgelopen dinsdagavond nog 2 wedstrijden gepland voor de 2e fase, om het kampioenschap van De Moer af te pakken. Hiervoor moest er wel gewonnen worden.

Dat Seolto met deze intentie de wedstrijd begon, bleek al snel duidelijk toen er na 13 minuten een 3-0 tussenstand op het scorebord stond. Echter lieten de talenten van De Moer zich niet zomaar van het veld blazen en knokten zich terug tot 3-2, via twee doelpunten van Waad.
Kort na Waad zijn 2e doelpunt, maakte Seolto de 4-2, waardoor de marge weer 2 doelpunten was. Daar waar Seolto veelal het Engelse Kick and Rush voetbal speelde, zat er bij De Moer meer voetbal in en bleef het vertrouwen op een goed resultaat aanwezig. Dit vertrouwen werd beloond met het 3e doelpunt van Waad, die daarmee aantekende voor zijn eerste hattrick in JO19-1. Enkele minuten later was daar de gelijkmaker van de onvermoeibare Nikola: 4-4. Met nog een goede 20 minuten te spelen, werd er volwassen verdedigd en werden er nauwelijks meer kansen weggegeven.

Na het laatste fluitsignaal stond dezelfde eindstand op het scorebord als de eerste competitiewedstrijd in de 2e fase: 4-4. Bij de 5 tussenliggende wedstrijden werden allemaal de 3 punten in de tas meegenomen naar de kleedkamer van De Moer. Met wedstrijden waarin overtuigend werd gevoetbald en gewonnen (6-0 en 5-0) tot wedstrijden waarin moest worden gestreden voor iedere meter, concentratie en conditie cruciaal bleken en volwassenheid ook in het jeugdvoetbal een belangrijke rol speelt (tweemaal 3-2 en 2-1).

De cirkel, die de 2e fase heet, is hiermee rond: Moerse Boys JO19-1 is kampioen in de 1e klasse en mag zich op gaan maken voor de 3e fase in de Hoofdklasse E.