Moerse Boys JO15-1 verliest een belangrijke wedstrijd

In onze vierde competitiewedstrijd kwam Chaam op bezoek. Als er vandaag werd gewonnen zouden we in de top 3 staan. Na de gewonnen wedstrijd van een paar weken geleden wilden we dit vasthouden en weer winnen.

We wilden zoveel mogelijk op de helft van Chaam spelen en daar begonnen we goed mee. Adje sneed door hun verdediging en kwam een op een met de keeper via de linkerkant. Hij besloot de bal voor te geven maar er stond niemand op de juiste positie. Chaam kon er vervolgens veel mee, door meteen om te schakelen. Zij speelden het goed uit, waardoor we uiteindelijk 3 tegen 1 stonden. Lucas hield hem in de eerste instantie, maar hij kwam voor de voeten van de tegenstander en die scoorde al in de 10de minuut. Helaas raakte Max geblesseerd. We bleven aanvallen en 9 minuten later scoorde wij ook. Juul gaf de bal geweldig mee aan Adje en die schoot. De keeper stopte de bal, maar niet echt heel goed want de bal rolde het goal in. En zo stonden we weer 1-1. Vlak voor rust raakte Jelle Tax ook geblesseerd.

We hadden één missie en dat was winnen. Maar 3 minuten na de rust scoorde de tegenstander weer een rebound. We bleven vechten voor de overwinning. Het duurde heel lang, maar liefst 15 minuten. We hadden een corner die in eerste instantie tegen werd gehouden maar de bal kwam terug in de voeten van Thijs Jongenelen en die draaide hem erin. Toen stond het weer gelijk. Het harde werken werd beloond en we gingen op jacht naar de winnende. Maar of het niet erger kon, scoorde ze in de 61e minuut weer een rebound. Wederom zat Lucas er in eerste instantie goed bij. Daarna kreeg Ibi nog 2 grote kansen, één door goed door te koppen van Ward. Die hij uiteindelijk verkeerd tegen zijn voet kreeg en dus miste. De andere was weer door een goede pass van Ward naar Ibi, hij stond 1 op 1 maar hij miste hem. We hadden nog weinig tijd over. Maar toen scoorde de tegenstander weer en stonden we 2-4 achter in de 67e minuut.

Het was over, de scheidsrechter floot af en we pakten geen punten. Er had veel meer in kunnen zitten maar helaas lukte het gewoon niet. We creëerde genoeg kansen en hadden meer balbezit, maar het lukte niet om te scoren. Volgende week moeten we naar Kruisland waar we hopelijk wel punten gaan pakken. Kruisland staat 1 plekje onder ons dus we moeten winnen!

Geschreven door Thijs Jongenelen