Moerse Boys JO11-3 vs. Schijf JO11-1G, Bloed Zweet en Tranen.

Woensdag 15 mei 2019 Zundert, Het is tot nu toe een zeer lastig seizoen voor de jongens. Na een zwakke start is het spel gedurende het seizoen wel verbeterd. Echter de resultaten blijven uit en na nog maar 1 overwinning staan de Boys op de laatste plaats. Degradatie dreigt maar dat gaan ze niet laten gebeuren. Vandaag ontvingen we de directe concurrent voor degradatie Schijf JO11-1G. Het was een beladen wedstrijd want er stond voor beide teams veel op te spel. De jongens hadden zich optimaal voorbereid. Er werd niet afgesproken voor de wedstrijd, iedereen pakte zijn rust. De wedstrijd werd gespeeld op het hoofdveld wat altijd meer ambiance geeft en er was veel publiek om de thuis ploeg aan te moedigen.

De opstelling, Jorg stond in de goal, linksback centraal duo achterin waren Jaro en Tijs Bastiaansen en rechtsback Fedde. Linksvoor Tys Mensen, centraal Thomas en Milan, rechtsvoor Thijs de Kort of Mahmout. In de spits stond Chiel.

Na de aftrap begon de Moer zeer sterk. Ze wisten Schijf goed terug te dringen op hun eigen helft en al snel werd er een actie opgezet vanuit Tijs Bastiaansen. Die wist via een steekpass Thomas te bereiken die met een puntertje de scoren te openen, 1-0. Een snelle vroege voorsprong voor de jongens was gunstig. Schijf moest daarna wel e er ontstond meer ruimte achterin. Schijf kwam met meer man eruit maar daar kwamen ze Jaro tegen die de bal na verovering in de ploeg wist te houden. Een mooi actie volgde en hij gaf de bal handig mee met Thomas. Die zetten een ongekende rush in. Slalomde als Messi door de verdediging van Schijf, passeerde iedereen en wist het ijskoud af te maken, 2-0.

Mees wist een actie van Schijf te veroveren en passte de bal naar Jaro die hem doortikte naar Tys Mensen. Die sprintte langs de lijn en wist via een voorzet Chiel te bereiken. Chiel haalde uit en de bal belande vol in de kruising. Een aanval uit het boekje, 3-0. Op het eind van de eerste helft verraste Schijf de jongens, ineens stonden er 2 man vrij voor de goal. Dat was teveel voor Jorg en de bal belande achter de netten, 3-1.

Na rust werd begonnen de jongen scherp. Milan wist de controle op het middenveld te behouden en Mahmout wist over recht steeds vaker voor te komen. Echter in deze periode vergat de Moer te scoren. Schijf putten daar hoop uit en werd sterker. Mees moest aan de handrem trekken. Iedereen vond het een harde maar correcte actie, maar de scheids dacht daar anders over en legde de bal op de stip. Het hele stadion  hield zijn adem in toen de speler van Schijf de stappen terug zeten voor het schot. Schijf schoot maar met wereld redding plukt Jorg de bal uit de lucht en ook de rebound wist hij via een katte reactie te weren. Wat een redding van Jorg. Maar Schijf bleef aanzetten vooral over rechts. Fedde wist keer op keer de bal te weren en kwam ongelukkig ten val op zijn pols. Maar opgeven wilde hij niet aan denken. Op het einde werd er een aanval opgezet vanuit Tijs Bastiaansen, Die wist door de eerste linie te breken en wist de combinatie te vinden via Thijs de korte. Die gaf voor aan Thomas die na een dribbel de laatste te scoren, eindstand 4-1 waardoor de laatste plaats definitief was afgeweerd. Het had Bloed Zweet en Tranen gekost maar missie geslaagd!