Moerse Boys JO11-3 – Internos JO11-2 (1-6)

Na een aantal weken achter elkaar een uitwedstrijd te hebben gespeeld, mochten we op 6 April eindelijk weer eens aantreden op sportpark Akkermolen voor onze wedstrijd tegen Internos JO11-2. Helaas moesten we het vandaag doen zonder Tys M. en Chiel. Beiden waren ziek en konden dus niet voetballen, beterschap jongens!

Internos had tot deze zaterdag slecht 1x verloren en was dus een van de sterkere teams uit onze competitie, maar wij hadden vorige week in de wedstrijd tegen Unitas onze eerste punten weten te halen met goed voetbal, dus we hadden alle vertrouwen in deze wedstrijd.

Door het ontbreken van Tys en Chiel moesten de coaches vandaag wat creatief zijn in de opstelling en schoven Fedde en Jaro door naar het middenveld. Net voor aanvang van de wedstrijd bleek Thomas vergeten te zijn om een oranje shirtje aan te trekken, dus moest hij hiervoor nog snel even terug naar de kleedkamer. Met Thomas als reserve startte we aan de wedstrijd en al snel bleek Internos de gevaarlijkste ploeg. Wij hadden in de eerste fase van de wedstrijd moeite om de bal in de ploeg te houden en ook mistte we de aanvallende impulsen van Chiel en Tys.

Al snel viel de 0-1 voor Internos door balverlies in de verdediging. Nog voor de eerste time-out vielen ook de 2de en 3de goal voor Internos. Tijdens de time-out was het dan ook zaak voor de coaches om de jongens op te peppen en scherp te krijgen voor het vervolg van de wedstrijd. Ook werden er wat omzettingen gedaan en schoof Mahmoud door naar de spitspositie zodat Jaro weer op zijn vertrouwde plek in de verdediging kon gaan spelen. Dit had direct resultaat in het tweede deel van de 1ste helft, want Internos wist hierin slechts 1x te scoren. Dit  ook dankzij een aantal mooie reddingen van onze keeper Tijs B en ook Jorg, Jaro & Mees wisten in de verdediging diverse aanvallen van Internos onschadelijk te maken.

In de rust spraken we af om in de 2de helft wat zuiniger te zijn op de bal en wat beter naar elkaar te gaan overspelen. Dit lukte aardig en Fedde, Thomas, Thijs de K en Milan wisten elkaar op het middenveld diverse malen goed te vinden. In de spits wist Mahmoud de opbouw van Internos enkele malen goed te verstoren, waardoor we enkele gevaarlijke momenten voor het goal van Internos wisten te creëren. Internos wist helaas nog 2x te scoren in deze 2de helft, maar in de laatste minuut was het Thomas die Milan alleen op de keeper af stuurde. Al vallend wist Milan dan toch de eretreffer voor Moerse Boys te maken en direct werd de wedstrijd afgefloten met een 1-6 eindstand voor Internos.

Na een moeilijk begin, waarin sommigen moesten wennen aan een voor hen nieuwe positie hebben we toch een goede wedstrijd gespeeld!