Moerse Boys JO11-3 – DEVO JO11-1 (2-4)

Nu dat de winterstop weer voorbij is, stond er voor vandaag weer een echte wedstrijd op het programma. Onze jongens van MB JO-11-3 zijn een klasse hoger gaan spelen dan in de najaar competitie. Dat betekend andere tegenstanders van toch weer een iets hoger niveau.

Gelukkig hadden onze jongens voorafgaand aan de wedstrijd er al  een 4 tal goede trainingen op zitten. Hierin is fanatiek geoefend met overspelen, verdedigen en op het doel schieten.

Gelukkig  hadden onze jongens er weer veel zin in om aan het voorjaarsseizoen te beginnen.

Met de vaste opstelling van afgelopen najaar moet het helemaal goed komen. We hebben er zelfs een nieuwkomer bij! Mahmoud heeft de afgelopen weken enthousiast meegetraind en stond nu voor zijn eerste wedstijd met JO-11-3. Helaas was Thijs Mensen nog door de griep geveld dus hij moest deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan.

De harde wind maakte het op het begin tot een lastige wedstrijd, het was  even wennen om elkaar lekker te vinden. Bij de tegenstander stonden een paar goede voetballers in het team. Onze verdedigers Mees, Jaro, Mahmoud en Fedde hadden het soms best lastig. Vooral de spits met de groene muts kwam een aantal keer goed door met schoten op keeper Jorg.  Halverwege de eerste helft kwamen we helaas met 0-1 achter. Met goed samenspel op het middenveld door Thijs en Chiel kwam de bal bij Thomas die de 1-1 erin schoot. Nog een paar kansen volgden. Toen er vanuit een scrimmage voor de goal van de tegenstander niet gescoord werd, kwam de counter van de tegenstander welke de 1-2 veroorzaakten. Pieter stond te roepen vanaf de kant dat de spelers van afstand konden schieten omdat we toch de wind mee hadden. Thomas had het gehoord en nadat hij de bal kreeg van de keepster van Devo besloot hij uit te halen. 2-2. Kort daarna was het RUST.

De 2e helft begon weer en daarin was Devo toch net wat beter. Jorg kwam nog een paar keer goed tussen beiden maar kon helaas niet voorkomen dat het 2-3 en 2-4 werd. Nog een paar goede acties van Chiel, Tijs en Thijs maar gescoord werd er niet meer. Milan had nog een paar dribbelacties in huis maar kwam er helaas ook niet door.  Mahmoud hield de spits wel een paar keer goed tegen. Ook Jaro, Fedde en Mees zorgden ervoor dat er geen goals meer vielen.

De mannen hebben een goede wedstrijd gespeeld. Volgende week vroeg uit de veren om tegen Beek Vooruit aan te treden.