Moerse Boys jaagt op periodetitel tegen BMT: “We hebben één doel”

Tien minuten, zeshonderd tellen. Iets meer misschien. Het restant van Moerse Boys – BMT kan zondag het toetje worden van een overheerlijk voetbaljaar 2018. Dan moet in het korte tijdsbestek de 2-2-tussenstand wel worden omgezet in een overwinning. Voor trainer Jurgen Arnouts telt deze zondag alleen de winst.

Nabootsen
Donderdag trachtte de Klein-Zundertse oefenmeester de wedstrijd van aanstaande zondag zoveel mogelijk na te bootsen op het trainingsveld. “We hebben het plan voor zondag uitgebreid besproken. De warming-up is voorbereid en we hebben getracht de wedstrijd van zondag enigszins na te bootsen met een partijspel van tien minuten, elf tegen negen. Tot slot hebben we getraind op standaardsituaties.”

De situatie is zo: Moerse Boys – BMT werd in oktober tien minuten voor tijd gestaakt, omdat de arbiter zich bedreigd voelde door de Haagse bezoekers. Zondag wordt het restant uitgespeeld. Moerse Boys start met elf man, BMT, dat tijdens de confrontatie in oktober twee rode kaarten kreeg, start met negenen. De wedstrijd wordt hervat met een vrije trap voor BMT in het eigen doelgebied. En verder? Tien minuten alles of niets voor de oranjehemden.

“Zondag hebben we maar één doel en dat is winnen”, is Jurgen vastberaden. “Ik speel liever om te winnen, met risico dat we één punt verliezen, dan dat we voorzichtig gaan spelen. We moeten beseffen dat we morgen een periodetitel kunnen pakken op eerste klasse-niveau. Wie had dat ooit kunnen denken? Morgen is het mogelijk. Daar gaan we alles aan doen.”

Supporters
Om half drie wordt er afgetrapt op Akkermolen, rond kwart voor drie zal het laatste fluitsignaal al klinken. Te laat komen is dus geen optie. “Ik hoop dat er weer veel mensen langs de lijn staan, dat de supporters zich weer achter ons scharen. Dat kan net het verschil maken”, stelt Jurgen. “Om kwart voor drie met een pilsje in de kantine om een periodetitel te vieren? Dat zou natuurlijk geweldig zijn. Laten we dan samen proosten op een onvergetelijk jaar.”