Moerse Boys herstelt zich van uitglijder en klopt Unitas’30

Moerse Boys heeft zondag de wrange nasmaak van de thuisnederlaag tegen MOC’17 weggespoeld met een overwinning op Unitas’30. Op het fraaie complex in Etten-Leur waren een doelpunt vlak vóór en eentje vlak na de rust beslissend, waarna invaller Mitchel de eindstand bepaalde op 0-3.

De formatie van Jurgen Arnouts had wat recht te zetten op deze zonnige, maar frisse zondag. Tegen promovendus Unitas’30 moest het bewijs worden geleverd dat MOC’17-thuis slechts een incident was. Op sportpark de Lage Banken troffen de oranjehemden opnieuw een formatie die verwikkeld is in een strijd tegen degradatie. Negen punten verzamelde de thuisploeg pas. Eerder dit seizoen, tijdens de seizoensopener, was Moerse Boys op Akkermolen  met 3-0 te sterk voor de geel-zwarten.

Evenals een week eerder was het Klein-Zundertse spel voor rust slordig. Tegen MOC’17 waren de staat van het veld en de weersomstandigheden nog op te voeren als verzachtende omstandigheden, maar daarvan was vandaag geen sprake. Te veel passes over korte afstand bereikten de bedoelde bestemming niet, het was vaak onrustig. Wellicht was de afwezigheid van aanvoerder Joris (studieverplichtingen) daar debet aan. De aanvoerdersband ging deze middag voor de eerste keer om de arm van Marvin.

Pas echt vervelend had het kunnen worden als de gastheren in de openingsfase preciezer waren in de afwerking. De allereerste kans was immers voor Unitas’30, maar de doelpoging ging voorlangs, terwijl een ander net te laat kwam om de inzet een beslissend tikje te geven. Aan de overzijde kreeg De Moer vervolgens in een kort tijdsbestek twee uitstekende mogelijkheden. Marvin stuitte van dichtbij op de doelman, terwijl Pim naast knikte.

Gouden linkerbeen
Ondanks de onzuiverheid in het Klein-Zundertse spel waren er toch ook in deze eerste helft genotsmomentjes voor de oranje-witte aanhang. Sjors etaleerde in Etten-Leur wederom over een prachtig linkerbeen te beschikken. Met zijn sierlijke trap stond de middenvelder meer dan eens aan de basis van een dreigende situatie. Zo ook toen hij broertje Pim wegstuurde met een fijne crosspass. De spits besloot echter naast.

Op slag van rust was het een ander wapen van de linkspoot dat de openingstreffer inleidde. Een verre inworp van Sjors bleef hangen in het zestienmetergebied, waarna Bart met een volley de 0-1 op het scorebord zette. Bij de inzet van Bart kon de doelman het leer nog beroeren, maar vlak na rust was hij volledig kansloos op een kopbal van Leroy. Terwijl het gros van de toeschouwers nog een plekje zocht, vergrootte Leroy de marge.

Vervolgens had Moerse Boys de controle over het duel. Unitas’30 beschikt weldegelijk over behendige individuen, maar als team was het niet bij machte om voor veel dreiging te zorgen. Moerse Boys stichtte zelf wel zo nu en dan gevaar. Bijvoorbeeld toen Sjors opnieuw een magnifieke pass van zijn voet liet vertrekken, wederom in de richting van zijn jongere broertje. Pim zag zijn kopbal fraai gekeerd worden door de sluitpost.

Handelsmerk
Nadat Tom met een reflex een aansluitingstreffer en daarmee een bloedstollende slotfase voorkwam, was het slotwoord voor Mitchel. Toen een afgeslagen bal binnen zijn bereik kwam, bedacht hij zich geen moment. Met een acrobatische halve omhaal bepaalde de spits de eindstand op 0-3. Het maken van mooie doelpunten lijkt daarmee steeds meer zijn handelsmerk te worden. De pareltjes van vorig seizoen tegen MOC’17 en AWC staan ongetwijfeld nog op ieders netvlies gebrand.

Moerse Boys won dus weer met drie treffers verschil van Unitas’30 en deed goede zaken in de top van het klassement, al steeg het niet op de ranglijst. Nu een weekje rust. Althans, als je de Oliebollencup kan beschouwen als ‘rust’. Na carnaval wacht vervolgens de thuiswedstrijd tegen Cluzona. Tot dan!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Bart van den Broek – Sjoerd Broos – Leroy Daems – Mark Foesenek – Marvin de Beer – D’josja Pertijs (Mitchel van Overveld) – Sjors Goossens – Rik Mol – Daan van den Broek – Pim Goossens.