Moerse Boys gaat nacompetitie in: het speelschema toegelicht

Moerse Boys kan zich definitief gaan opmaken voor de nacompetitie om promotie naar de hoofdklasse. Zondag besliste VOC de titelstrijd in de eerste klasse B door GLZ Delfshaven overtuigend te verslaan. De theoretische kans die Moerse Boys nog had op het kampioenschap is daardoor definitief verkeken. Nacompetitie is wat resteert. Maar hoe ziet de weg naar een historische promotie er eigenlijk uit? Een korte uiteenzetting.

Thuiswedstrijd
Doordat Moerse Boys de hoogst geklasseerde periodekampioen is, slaat het de eerste ronde over. Vanuit de luie zetel kan het op Hemelvaartsdag toezien wie op zondag 2 juni de eerste tegenstander wordt. Die tegenstander komt uit de confrontatie tussen FC Boshuizen en FC Uitgeest, periodekampioenen uit andere eerste klassen. Groot voordeel is dat het treffen in de tweede ronde wordt afgewerkt op het eigen, hopelijk volgepakte, Akkermolen. Overigens is die ene wedstrijd in Klein-Zundert direct beslissend. Winst betekent dat de 3e ronde wordt bereikt, verlies betekent einde seizoen. Alles of niets dus.

Mocht de formatie van Jurgen Arnouts erin slagen de 2e ronde te overleven, dan wacht in de 3e ronde, op maandag 10 juni (Tweede Pinksterdag), de winnaar van een treffen tussen de hoogst geklasseerde periodekampioen uit de eerste klasse E en de nummer 14 van de hoofdklasse B, de competitie waarin onder meer Baronie en Halsteren actief zijn. Plaats van handeling hangt af van de tegenstander. Treft Moerse Boys de nummer 14 van de hoofdklasse, dan wordt sowieso op Akkermolen gespeeld. Stuiten de oranje-witten echter op de periodekampioen uit de eerste klasse B, dan moet een loting uitsluitsel geven over de locatie. Opnieuw geldt dat die ene wedstrijd allesbepalend is: winst betekent een plek in de finale van de nacompetitie, verlies betekent uitschakeling.

Schopt ons vlaggenschip het tot de finale van de nacompetitie, dan wacht op zondag 16 juni een allesbeslissende wedstrijd op neutraal terrein. De winnaar van de finale verzekert zich van een ticket voor de hoofdklasse.

Agenda
Kortom: omcirkel zondag 2 juni met dikke stift in de agenda en doe hetzelfde, voor de zekerheid, met maandag 10 juni en zondag 16 juni. Zorg dat je erbij bent, getooid in oranje-wit. Want deze mogelijk historische ontknoping wil je toch niet missen?