Moerse Boys ervaart in Rotterdam weer wat verliezen is

Moerse Boys is zondag tegen de tweede nederlaag van het seizoen aangelopen. Klein-Zunderts vlaggenschip was niet opgewassen tegen een piepjong Spartaan’20, dat tot twee keer toe een achterstand ongedaan maakte en zelfs met de zege aan de haal ging (3-2). Door de uitglijder ligt Moerse Boys niet langer op poleposition voor het kampioenschap.

Het vervelende gevoel van een nederlaag was Moerse Boys haast niet meer bekend. Op 30 september leed de voetbaltrots van Klein-Zundert op bezoek bij GLZ Delfshaven zijn tot dusver enige nederlaag in competitieverband. Vervolgens bleef het maar liefst zeventien competitieduels ongeslagen. Aan die indrukwekkende reeks kwam op een prachtige lentedag een abrupt einde.

7 april
Dat 7 april 2019 wat betreft voetbalgeluk niet in de buurt zou komen bij 7 april 2018 was op voorhand wel duidelijk. Zondag exact een jaar geleden legde Moerse Boys op een volgepakt Akkermolen dorpsgenoot vv Zundert over de knie, wat leidde tot extreme euforie. In Rotterdam was de opdracht vooraf niet veel anders dan een jaar eerder. Geen schade oplopen in de titelrace, dat was de glasheldere boodschap.

Overigens had trainer Jurgen Arnouts zijn manschappen ook een boodschap meegegeven tijdens de tactische bespreking, zo bleek. Vanaf minuut één zetten de oranjehemden ver op de helft van Spartaan’20 druk op de Rotterdamse defensie. Moerse Boys legde enorm veel energie in het druk zetten en dat bleef niet zonder resultaat. De jonge thuisformatie – gemiddeld 21 jaar slechts – wist zich aanvankelijk geen raad met de pressende opponent.

Jarig
Dat de openingstreffer uiteindelijk werd ingeleid door balverlies in de opbouw bij Spartaan’20, was dan ook geen verrassing. Moerse Boys joeg een van de verdedigers op en veroverde de bal. Cas werd vervolgens onreglementair gevloerd, waarna Sjors de bal met veel gevoel in de doelmond weglegde. Aldaar kopte de jarige Pim het openingsdoelpunt tegen de touwen.


Moerse Boys bleef tot de rust de bovenliggende partij, maar verzuimde de voorsprong verder uit te bouwen. Daan was tot twee keer toe ongelukkig in kansrijke positie, terwijl een kopbal van Rik nipt over zeilde. Overigens was aan Klein-Zundertse zijde al vóór het openingsdoelpunt Marvin uitgevallen met een blessure. D’josja kwam de linkervleugelverdediger vervangen.

Was de eerste helft overduidelijk voor Moerse Boys, na rust nam de gastheer steeds meer het initiatief. In een knotsgek kwartier direct na rust kwam Spartaan’20 langszij. Op de eerste gelijkmaker had Moerse Boys nog een passend antwoord – Pim kopte opnieuw raak uit een vrije trap van Sjors – maar toen de Rotterdammers vervolgens weer snel op gelijke hoogte kwamen, waren de oranje-witten niet bij machte om nogmaals de leiding te grijpen. Spartaan’20 oogde hongerig en nam geen genoegen met een puntendeling. De 3-2 hing in de lucht en viel ook. Een razendsnelle uitbraak resulteerde in een voorsprong voor de thuisploeg.


In het resterende kwartier trachtten de bezoekers voor de zoveelste keer dit kalenderjaar in de slotfase een achterstand ongedaan te maken. Invaller Rens was na een fijne combinatie met Daan ontzettend dichtbij de gelijkmaker, terwijl D’josja met een vrije trap de lat teisterde. Toch leek Moerse Boys diep in blessuretijd alsnog met een puntje te vertrekken uit Rotterdam. Pim kopte voor de derde maal deze middag raak, maar ditmaal ging daar, naar oordeel van de arbiter, een lichte duwfout aan vooraf. De tweede competitienederlaag bleek onvermijdelijk. Tot overmaat van ramp viel in het slot ook D’josja nog uit met een blessure.

Terwijl de havenstad in de ban was van de Marathon van Rotterdam, delfde Moerse Boys deze zondag het onderspit in zijn eigen sportieve strijd. Duur puntenverlies, zoals elk puntenverlies in deze fase cruciale gevolgen kan hebben. Toch zijn er nog mogelijkheden te over, te beginnen volgende week. DOSKO-thuis dan. Tot dan!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Bart van den Broek – Leroy Daems – Joris Goossens – Sjoerd Broos – Marvin de Beer (D’josja Pertijs) – Rik Mol – Sjors Goossens (Rens van Laerhoven) – Cas van den Broek (Mitchel van Overveld) – Daan van den Broek – Pim Goossens.