Moerse Boys dingt mee naar drie BNDeStem VoetbalAwards

De spelers en staf van Moerse Boys kunnen hun smoking weer uit de kast trekken. Het oranje-witte vlaggenschip heeft vrijdag immers drie nominaties ontvangen voor de BN De Stem VoetbalAwards. Moerse Boys is in drie verschillende categorieën vertegenwoordigd en hoort op vrijdag 7 juni of het ook daadwerkelijk in de prijzen is gevallen. VV Hoeven is dan de gastheer van de VoetbalAwards.

Ploeg van het Jaar
Evenals vorig seizoen is Moerse Boys een van de kanshebbers voor de eretitel Ploeg van het Jaar. De regionale krant beseft dat de recente prestaties op Akkermolen allesbehalve een vanzelfsprekendheid zijn. Vorig jaar greep ons vlaggenschip, als kampioen van de tweede klasse, naast de prestigieuze titel. Rood-Wit, dat op een haar na promotie naar de hoofdklasse misliep, werd toen gekroond als winnaar. In 2014 werd Moerse Boys ook al eens genomineerd voor de Ploeg van het Jaar-award.

Trainer van het Jaar
In de categorie Trainer van het Jaar is Jurgen Arnouts opnieuw genomineerd. De schrijver van het Klein-Zundertse sprookje dat oneindig lijkt te duren was vorig jaar ook een van de kanshebbers. Toen moest de succestrainer Hoeven-trainer Eric Koenraads voor zich dulden. In een videoboodschap feliciteerde doelman Tom Magielse zijn trainer met de nominatie. “Jurgen is een goede trainer. Hij weet ons als spelergroep op het juiste moment te raken, heeft goede oefenstof en motiveert ons iedere week weer om tot het uiterste te gaan.”

Speler van het Jaar
Tot slot is ook Daan van den Broek opnieuw in de race voor Speler van het Jaar-award. De spelmaker is onder Jurgen weer volledig opgebloeid, in een iets andere rol dan voorheen. Voor Daan is het al de derde keer dat hij genomineerd wordt voor de eretitel. Trainer Jurgen had in een videoboodschap bijzonder mooie woorden over voor zijn pupil. “Je bent een echte Moerse Boys-man en een juweel voor de voetbalsport. Voetballen lijkt voor jou soms zo simpel. Deze award zou een mooie waardering zijn.”