Moerse Boys – BMT (2-2) gestaakt tijdens incidentrijke middag

De wedstrijd tussen Moerse Boys en BMT is zondag na 84 minuten gestaakt. De arbiter van dienst voelde zich bedreigd door spelers van de Haagse formatie en besloot het treffen voortijdig af te fluiten. Op dat moment stond BMT met nog slechts negen man op het veld. De tussenstand was 2-2.

De trots van Akkermolen trof met BMT (voluit: Biedt Moedig Tegenstand) een formatie met veel behendige spelers , maar ook met een aantal heetgebakerde individuen. Dat zorgde voor momenten die eigenlijk niet thuishoren op een voetbalveld. In de tweede helft trok de arbiter twee keer de rode kaart voor de bezoekers, even zo vaak kon hij simpelweg niet anders. Eerst was er een slaande beweging die een uitsluiting opleverde, in de slotfase was er een harde charge op Leroy. Bij die laatste actie ging de dader vervolgens volledig door het lint. Betreurenswaardige incidenten op een zonnige voetbaldag.


Gevoetbald werd er overigens ook op Akkermolen. Daar kwamen de supporters immers voor. Met name voor rust kregen die supporters geen spectaculaire pot voetbal voorgeschoteld. Beide ploegen hielden elkaar aanvankelijk in evenwicht. Moerse Boys kreeg wel mogelijkheden om dat evenwicht te verstoren. Zo kreeg Pim de bal net niet bij de volledig vrijstaande Rik, terwijl diezelfde Pim in kansrijke positie naast knikte. BMT liet bij vlagen ook zien over voetballende kwaliteiten te beschikken. Dat resulteerde tien minuten voor rust in de openingstreffer. Een van de levensgevaarlijke uitbraken van de gasten resulteerde in de 0-1. Dat kon zowel Tom als Leroy niet voorkomen.

Mentale weerbaarheid
Moerse Boys toonde echter mentale weerbaarheid, iets wat het eerder tijdens de seizoensopener tegen Rood-Wit al tentoonspreidde. In de tweede helft bogen de oranjehemden de achterstand in een mum van tijd om in een 2-1-voorsprong. Eerst leidde een Haagse handsbal tot een strafschop, die door Daan koeltjes werd binnen geschoten. Luttele minuten later profiteerde Pim van geschutter van de doelman. De goalie wachtte en wachtte en wachtte en trapte de bal toen tegen de jagende Pim aan. Tergend langzaam rolde het leer over de doellijn.

Vervolgens verzuimde De Moer de wedstrijd voortijdig te beslissen. Cas zag diens afstandsschot rakelings naast gaan, terwijl Marvin op aangeven van Daan voorlangs schoot. Op dat moment speelde BMT al met tien man. Toch slaagde het erin om de gelijkmaker te produceren. Met twee katachtige reddingen voorkwam Tom eerst nog de gelijkmaker, maar toen na een scrimmage plots werd afgedrukt, was ook Tom kansloos.

Rentree Bart
Moerse Boys had vervolgens nog voldoende tijd om de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken. Met de van een blessure terugkerende Bart erbij en met invaller Mitchel in de spits maakten de oranje-witten jacht op de overwinning. Toch moest de ploeg van Jurgen Arnouts waakzaam blijven. De counters van BMT waren levensgevaarlijk. Toen BMT een minuut of tien voor tijd met negenen verder moest, maakte de gastheer zich gereed voor een slotoffensief. Dat slotoffensief werd plotseling de kop ingedrukt door de scheidsrechter, die zich bedreigd voelde door de bezoekers en niet meer verder wilde. Het betekende na 84 minuten einde wedstrijd.

Ongetwijfeld krijgt Moerse Boys – BMT nog een staartje. Want komt BMT nog een keer met negen man van Den Haag naar Zundert om het duel uit te spelen? Het is een interessant dossier voor de KNVB. Trainer Jurgen toonde zich tegenover BN De Stem in ieder geval gefrustreerd: “Dit had niets met voetbal te maken.” Wordt ongetwijfeld vervolgd. Volgende week, Groeneweg-uit. Tot dan!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Rik Mol – Lars Jochems – Leroy Daems – D’josja Pertijs (Bart van den Broek) – Marvin de Beer – Joris Goossens – Sjors Goossens (Mitchel van Overveld) – Cas van den Broek – Daan van den Broek – Pim Goossens.