Moerse Boys blijft dankzij late treffer in spoor van VOC

Dankzij een doelpunt in de absolute slotfase blijft Moerse Boys titelpretendent in de eerste klasse. Tegen Den Hoorn ging het zondag met hangen en wurgen, maar op basis van het spelbeeld trokken de oranje-witten dik verdiend aan het langste eind (2-1). Bart tekende in extremis voor de winnende treffer, waardoor Moerse Boys in het spoor blijft van koploper VOC.

Patent
Moerse Boys heeft dit kalenderjaar een patent op belangrijke doelpunten in de slotfase. Ook vandaag viel de winnende treffer pas in de slotminuut van de reguliere speeltijd. Tegen VELO (3-2), GLZ Delfshaven (2-1) en BMT (3-2) maakte Moerse Boys in de laatste tien minuten de winnende treffer, terwijl het in de confrontaties met VOC (2-2), VUC (1-1) en CVV Zwervers (1-1) pas in de absolute slotfase een gelijkspel uit het vuur sleepte. Geluk kun je het niet meer noemen. Moerse Boys blijft gaan, tot de allerlaatste seconde. Nooit Opgeven, Altijd Doorgaan. Dat dus.

Ook tegen Den Hoorn was een dergelijke ontsnapping in de absolute slotfase noodzakelijk om de titeldroom levend te houden. Puntenverlies kan Moerse Boys zich simpelweg niet meer permitteren. De eigen wedstrijden winnen en hopen dat VOC ergens punten laat liggen, dat is wat resteert de komende weken. Vandaag kwam de concurrent uit Rotterdam niet in actie. Klein-Zunderts trots naderde de koploper tot op één punt.

Gele kaart
Tegen Den Hoorn beukte Moerse Boys zich lange tijd murw op de defensieve muur van de bezoekers. Evenals vorige maand tijdens de vorige, onderlinge confrontatie speelde de opponent vandaag met het mes tussen de tanden, soms over het randje. Veelzeggend was het dat de eerste gele kaart voor de gasten al binnen tien minuten werd getrokken. In de openingsfase liet Klein-Zunderts trots zich teveel uit het spel halen door de opponent. Het kwam de wedstrijd aanvankelijk niet ten goede. Den Hoorn beperkte zich tot verdedigen en het versturen van lange ballen.

Pas halverwege de eerste helft deed de Klein-Zundertse kampioenskandidaat voor het eerst van zich spreken. Pim kreeg een kopkans die met zijn kwaliteiten normaliter een zeker doelpunt betekent. De topschutter kopte de bal echter te hard naar de grond, waardoor het leer over de lat stuiterde. Moerse Boys kwam vlak daarna met de schrik vrij, toen een zondagsschot op de paal belandde. In de tegenstoot miste een doelpoging van Bart de juiste richting. Een inzet van Cas werd door een verdediger onschadelijk gemaakt.


In de tweede helft slaagde De Moer er steeds vaker in om de tot uitgespeelde mogelijkheden te komen. Pim kopte op de paal, terwijl een wonderbaarlijke omhaal van Rens de lat teisterde. Met kunst- en vliegwerk bleef Den Hoorn deze fase overeind. Trainer Jurgen Arnouts zag zich genoodzaakt om stormram Mitchel te brengen. Bart pegelde vervolgens fraai, maar de doelman ranselde de bal uit zijn doel.

Korte duur
Een kwartier voor tijd had Moerse Boys dan eindelijk succes. Mitchel slaagde er niet in om een vlijmscherpe voorzet van Daan tegen de touwen te werken, maar bij de tweede paal trapte Rik van dichtbij raak. De Klein-Zundertse vreugde was vervolgens van bijzonder korte duur. Bij een van de weinige mogelijkheden trof Den Hoorn doel. Een vrije trap werd hard achter doelman Tom gekopt.

VOC leek de lachende derde te worden deze middag. De Rotterdammers zetten de champagne wellicht al voorzichtig koud, maar de ervaring leert dit seizoen dat je Moerse Boys nooit moet afschrijven. In de slotminuut van de officiële speeltijd, toen Den Hoorn al enige tijd bezig was met het opzichtig vertragen van het spel, bracht Bart verlossing. Rik fungeerde als aangever, waarna Bart met zijn mindere linkerbeen kiezelhard binnen schoot. De vleugelverdediger liet het net ouderwets bollen en de supporters juichen. Ook in mei is Moerse Boys nog kanshebber voor het kampioenschap.


Volgende week heeft Moerse Boys een vrij weekend, de week erop wacht een pittige thuiswedstrijd tegen nummer drie DHC. Ook dan is de winst het enige dat telt. Tot dan!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Rik Mol – Rens van Laerhoven – Joris Goossens – Leroy Daems – Bart van den Broek – Daan van den Broek – Sjors Goossens – Cas van den Broek – Siemen Boomaerts (Mitchel van Overveld) – Pim Goossens.