Moerse Boys bereidt zich boksend voor op herstart competitie

De selectie van Moerse Boys trad deze week in de voetsporen van bokslegendes als Mike Tyson en Muhammad Ali. Geen steekpasses en buitenspelvallen, maar uppercuts en leverstoten. Nou ja, zoiets dan. De donderdagavond stond deze week in het teken van een bokstraining, verzorgd door Wouter en Joep van fitnesscentrum en sponsor Better Bodies.

Bokstraining
Vanwege de staat van de velden was een reguliere voetbaltraining deze donderdag niet mogelijk op Akkermolen. Het winterse weer had de groene zoden bedolven onder een laag sneeuw en dus werd er eenmalig uitgeweken naar het canvas. De spelers van de selectie, technische staf en technische commissie werden door de sportinstructeurs van Better Bodies onderworpen aan een pittige bokstraining. Nee, van een knock-out was deze avond geen sprake, iedereen verliet heelhuids de zaal, maar intensief was het zeker. Strijdlustig bereidde Klein-Zunderts trots zich voor op de tweede seizoenshelft.

Gevreesde opponent deze donderdagavond was vanzelfsprekend Ron Traets. Een robbertje vechten met de uit de kluiten gewassen verzorger moet een nachtmerrie zijn voor iedere sportman, maar de goedlachse Ron kon de hoge verwachtingen deze avond niet waarmaken. Dat gold overigens ook voor Wilfried Foesenek, trainer van Moerse Boys 2. Zijn sit-ups hadden meer weg van lay-downs. Waar de stafleden het dus enigszins lieten afweten, was hoofdtrainer Jurgen Arnouts content over zijn spelers. “Reken maar dat deze jongens klaar zijn voor de herstart van de competitie”, liet hij zich ontvallen. Tussendoor botvierde de succestrainer zijn frustraties op Bas van den Bogaert, waarmee hij de verhoudingen met de technische commissie op scherp zette.

Better Bodies
Tot slot was er een dankwoord voor Better Bodies Zundert. Al jaren achtereen is de samenwerking met het fitnesscentrum en de fysiotherapiepraktijk een fijne. In het verleden verzorgde zij onder meer diverse spinningsessies voor teams van Moerse Boys, ditmaal dus zorgde Better Bodies voor een uitstekende bokstraining. Top!

Zoals het er nu naar uitziet, hervat Moerse Boys 1 deze zondag al de competitie met een uitwedstrijd bij hekkensluiter VELO. De oranjehemden hervatten de competitie als koploper van de eerste klasse. Waar het seizoen gaat eindigen? U mag het zeggen. Met de steun van de trouwe aanhang en de kwaliteiten van de spelersgroep is niets onmogelijk, zo lijkt het.

Tot zondag!